Cukkerberg

Cukormentes bodzaszörp

2012. május 24. - katona_évi

Farkasné Béres Andreától kaptuk ezt a szuperséges cukormentes bodzaszörp receptet, nagyon köszönjük (és várjuk a többit is)!
 



Tudtátok, hogy a svédeknél a bodzaszörp szinte nemzeti ital?

Hozzávalók:

  • 3 l víz
  • 3 citrom
  • 45-50 bodzavirág
  • 1 kg cukornak megfelelő édesítő tabletta vagy folyékony édesítő, nyírfacukor
  • 3 ek citromsav
     

A vizet felforraljuk a cukorral és amikor felforrt, beletesszük a citromsavat. A bodzát, ha tiszta helyről szedtük, nem kell megmosni, csak a bogarakat kirázni belőle... 5 literes vödörbe vagy üvegbe tesszük rétegezve a citrommal, ráöntjük a vizet és megkeverjük, majd lefedjük. A kamrába, hűvös helyre tesszük 3 napra. Leszűrjük.

(Én fel szoktam forralni kevéske nátrium-benzonáttal, majd forrón üvegekbe töltöm, és mehet a kamrába. Be lehet forralni akár szirupnak is - azt én nem szoktam.)

1 pohárba 4-6 evőkanállal teszünk. Mennyei frissítő.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr994543877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása