Farkasné Béres Andreától kaptuk ezt a szuperséges cukormentes bodzaszörp receptet, nagyon köszönjük (és várjuk a többit is)!
Tudtátok, hogy a svédeknél a bodzaszörp szinte nemzeti ital?
Hozzávalók:
- 3 l víz
- 3 citrom
- 45-50 bodzavirág
- 1 kg cukornak megfelelő édesítő tabletta vagy folyékony édesítő, nyírfacukor
- 3 ek citromsav
A vizet felforraljuk a cukorral és amikor felforrt, beletesszük a citromsavat. A bodzát, ha tiszta helyről szedtük, nem kell megmosni, csak a bogarakat kirázni belőle... 5 literes vödörbe vagy üvegbe tesszük rétegezve a citrommal, ráöntjük a vizet és megkeverjük, majd lefedjük. A kamrába, hűvös helyre tesszük 3 napra. Leszűrjük.
(Én fel szoktam forralni kevéske nátrium-benzonáttal, majd forrón üvegekbe töltöm, és mehet a kamrába. Be lehet forralni akár szirupnak is - azt én nem szoktam.)
1 pohárba 4-6 evőkanállal teszünk. Mennyei frissítő.