Cukkerberg

Mert a lehetetlen nem létezik

2012. május 20. - kiskatka

Kollégák vagyunk. Mindketten cukorbetegek. Egyidősek. Neki van szövődménye, nekem nincs. Másként állunk a hétköznapokhoz, máshogy a cukrokhoz. Vajon miért? Olyan egyszerű valakire rámondani, hogy link, de én ebben nem hiszek. Mert szerintem nagyon kevés igazán link van köztünk. Sokkal többen, akik félünk, akik nem boldogulunk a cukrainkkal és tehetetlenségünkben feladjuk, vagy akik nem tudunk hinni, esetleg nincs honnan erőt meríteni 7/24.

Már írtunk a Joslin díjakról, azaz a több évtizede (25, 50, 75 éve) cukorbetegekről, de ez a videó minden eddiginél motiválóbb, a Facebook oldalunkra érkezett - köszönjük Éva! - és annyira tetszett, hogy ide is kirakom. Nézzétek és lássatok, de főleg higgyétek: a lehetetlen nem létezik és meg lehet csinálni!

Kit mi motivál a mindennapokban? És mi akadályoz? Mitől fél és miben hisz, ha a jövőjére gondol? Baromira nem mindegy, sőt - minden ettől függ.

A videó angol nyelvű, szöveges fordítás alatta.

Fordítás: A videó legelején a SixUntilMe blog írója hüledezik, hogy immár 25 éve cukorbeteg. Majd elmeséli, hogy hétvégén lehetősége volt néhány Joslin díjas cukorbeteggel találkozni - ami olyan volt, mintha egy csoport szuperhőssel találkozott volna! A saját szuperhőseivel! A videó további részében Joslin díjasok szólalnak meg.

A rövid, ősz hajú hölgy 53 éve cukorbeteg, szövődménymentes és rettentően örül, hogy ott lehet a találkozón. Az úr 1953 óta, azaz 59 éve cukorbeteg. A harmadik hölgy 57 éve cukorbeteg és azt mondja, ez egy olyan probléma, amit csak úgy tudsz megkerülni, ha beleugrasz a közepébe teljes erővel és csinálod. Csak úgy tudsz megszabadulni tőle, ha teljes egészében magadévá teszed. A hölgy fehér ingben és csíkos pólóban, széken ülve beszél, 77 éve 1-es típusú cukorbeteg, szövődménymentesen. Azt mondja, a cukorbetegség nem egyszerű, de ha egészségesen kezeled (pszichésen és fizikálisan egyaránt), akkor rendben lesz minden és az élet öröm marad. Figyelj a testedre és figyelj a kezelőorvosodra! Az úr elegáns öltönyben 68 éve cukorbeteg és több, mint 30 éve rendszeresen hosszútávokat kerékpározik - még most is. Végül a hölgy 1958 óta 1-es típus. Neki azt mondták anno, soha nem fog a szüleitől elköltözni, férjhez menni, gyereket szülni és egyáltalán élni a cukorbetegség miatt - most 54 évvel később szövődménymentesen beszélhet a kamerába. Sokszor rettentő nehéz, de Isten két csodaszert adott neki (és nekünk): az inzulint és a humorérzéket. Ez a kettő kell a túléléshez. És most nagyon örül, hogy körbenézve önmagához hasonló, élettel teli, egészséges cukorbetegeket láthat maga körül.

Majd újra a blogger beszél arról, hogy ő akarja az 50-es érmet. És a 75-t is! Mert elnézve ezeket az embereket, lehetséges. Egy egész élet feladata, de lehetséges. Végül visszatérnek a korábbi szereplők és mind elmondják, hogy meg tudod csinálni! (You can do!)

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr434504955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása