Cukkerberg

Itt vannak az új programjaink!

2012. május 16. - katona_évi

Tegnap nagyszabású sajtótájékoztatón mutattuk be az összes ez évi új kezdeményezésünket! Rengeteg dolgot tervezünk - csak győzzük mind meg is csinálni! :) A sajttájon a különféle programok képviseletében jelen volt Wolf Kati, Pokorny Lia, Janicsák Veca, Szellő István, a vitorlázós kis srác, Lászlófy Ábel, és persze "Karesz" (Csillag Botond), az 1%-os kampányunk arca.


Fotó: Hargitay Olivér

Nos, az alapítvány a Kolibri Kiadóval közösen egy mesekönyvvel jelentet meg az év végére, amelynek szerzője Finy Petra. A történet főhőse egy pegaur, egyik fontos szereplője pedig Glu, a cukorbeteg kisfiú, aki testvére, Glenda révén ismerkedik meg a pegaurok csodás világával, és keveredik minden féle érdekes kalandba. A könyvvel nem csak az érintetteket szeretnénk megszólítani, hanem minden kisgyerekes családot, mert hitünk szerint a diabéteszt körülvevő tabu-jelenség lebontása nagyon sokat segíthet a megelőzésben, a diszkrimináció megszüntetésében és a cukorbetegséggel való együttélésben is.

Aztán, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt idén meghirdetjük a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amivel a cél ráirányítani a figyelmet arra: finomított cukor nélkül is nagyon is finom lehet egy édesség. A versenyre olyan receptekkel jelentkezhetnek majd a cukrászatok, amelyek hozzávalói közt sem a mesterséges édesítőszerek, sem a finomított cukor nem szerepel. A győztes receptet a Magyarország Tortája díjjal egy időben, augusztusban hirdeti ki az alapítvány.

Már hallottátok nyilván, de a Wasárnapi Művész Piacról (WAMP) ismert tervezővel, Wild Judittal közösen az alapítvány májusban egy limitált szériás, kézzel készített ékszerkollekcióval is debütált. A "Vadjutka az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak" együttműködés szlogenje: „Most mutasd meg!” A designékszereken a „Cukorbeteg vagyok” illetve a „Stop Diabétesz!” feliratok szerepelnek. Itt az online bolt!

Júniusban indul az Egyszer Élünk Körút, amelyen az ország legnagyobb fesztiváljait látogatja végig az „egycseppes” csapat, ingyenes vércukor-, vérnyomás- és
koleszterinmérési és tanácsadási lehetőséget kínálva sok ezer ember számára. 

A cukorbeteg életmód program ajánlójaként csatlakoztunk továbbá a Life.hu Ez Zsír! elnevezésű, személyre szabott, ingyenes fogyókúra- és mozgásprogramhoz.

Az alapítvány idén is megszervezi május 21-e és 27-e között, valamint novemberben az Egy Cseppes Patikahetet az ország több, mint 500 „egycseppes” gyógyszertárában; és novemberben, több ezer ember részvételével megrendezi a hetedik Egy Csepp Világnapot.

Reméljük, tetszik Nektek ez a sok minden, és bekapcsolódtok, jelen lesztek valamelyik programunkon! Tudjátok, az a szlogen: "Egyszer élünk. A cukorbetegség figyelmet követel."

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr824515931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása