Cukkerberg

Új támogatott vércukormérő

2012. február 01. - kiskatka

Február 1-től új támogatott vércukormérő készülék érhető el itthon: a DCont Ideál a 77 Elektronikától. Már találkozhattatok a mérővel reklámokon, az Alapítvány vércukormérő kampányain vagy akár a Világnapon, de most már fel is lehet íratni.

Dcont_Ideal.jpg

Az Ideál a széles körben használt Optimumot váltja. Legnagyobb különbség a mérési elvben található, az Ideál ugyanis bioszenzoros és nem fotometriás elven működik. A fotometriás elven működő gépek a tesztcsík elszíneződését mérik fény segítségével, míg a bioszenzoros gépek mini elektródák segítségével egyéb fizikai paraméterek alapján képesek megállapítani a vér cukormennyiségét. A bioszenzoros megoldás biztosabb és pontosabb mérést ígér, és remélhetőleg a körülmények is kevésbé zavarják majd a készüléket (pl. hőmérséklet).

Továbbra is maradt a kapilláris elv (a tesztcsíkot a vércsepphez érintve kell felszívni a vért az érzékelőhöz), így az Ideál esetében is lehetséges az ujjbegytől különböző helyekről vércseppet kinyerni. Sajnos egyelőre pontos árakat nem találtam, de azt csicseregték a verebek, Optimum árkategória lesz maga a készülék is, a tesztcsík is. A jelek (és az ígéretek) szerint modernebb, stabilabb és megbízhatóbb készülék - ennek nagyon örülök, elvégre egy cukormérő sosem lehet túl modern!

A hivatalos paraméterek pedig a következők:

  • Mérési pontosság:±15% (±10%!?)
  • Mérési tartomány:0,6 –33,3 mmol/l
  • Hőmérséklet tartomány:6-44 °C
  • Minimális csepptérfogat:0,6 μl (szükséges vérmennyiség)
  • Intelligens átlagolás: 90 nap
  • 500 mérési eredmény a memóriában
(Cikk az Indexen a DCont Ideálról itt.)

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr244044650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dayaxx 2012.02.13. 14:56:51

Szuper... végre elkezdték a több, mint 10 éve ismert technológiát alkalmazni... Kíváncsi vagyok, hogy mikor lehet majd itthon is tényleg korszerű vércukorszintmérőket kapni (mondjuk amibe nem kell minden mérésnél tesztcsíkot tenni, vagyis normális életvitel során is használható...)
süti beállítások módosítása