Cukkerberg

Csalafinta joghurtos citromfagyi a'la Anna

2012. július 08. - kiskatka

Emlékeztek még a csalafinta citromkrémes citrus muffin receptre? Tudjátok, amelyikben cukkiniből készült a citromkrém. Brééking: íme a fagyiváltozat Annától, rekordmeleg időjáráshoz!

cf2.jpg

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukkini (szénhidrát: 5,3g x 4 = 21,2g)
  • 3 nagy citrom
  • 10 dkg nyírfacukor (szénhidrát: 50g x 1 = 50g)
  • 400 g görög joghurt (szénhidrát: 12g x 4 = 48g)
  • 200 ml tejszín (szénhidrát: 4,3g x 2 = 8,6g)
  • 2 ek folyékony édesítő

Szénhidrát-tartalom összesen: 127,8g

Elkészítés: 

A cukkinit hámozzuk meg és vágjuk kockákra, majd tegyük egy kisebb lábosba. Öntsük hozzá a nyírfacukrot és reszeljük bele a forró víz alatt alaposan lesikált citromok héját. Vágjuk félbe a citromokat és piszkáljuk ki a magokat, majd facsarjuk bele a levét úgy, hogy a húsából minél több kerüljön bele. Én szó szerint tíz körömmel szoktam nekiesni, így tényleg csak az nem kerül bele, aminek nem is kell. :-) Öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje és időnként megkeverve főzzük lekvár sűrűségűre. Ha kész, hűtsük le.

Ha már hideg, keverjük össze a joghurttal. A tejszínt verjük fel a folyékony édesítővel és forgassuk a citromos-joghurtos krémhez. Öntsük egy jól záródó műanyag dobozba és tegyük a mélyhűtőbe. 

Amikor kezd megszilárdulni, keverjük át egy villával, és még legalább kétszer ismételjük meg (úgy fél óránként). Így széttörjük a jégkristályokat és jól "gombócolható", krémes fagylaltot kapunk. Tálalás előtt fél órával tegyük át a normál hűtőbe, így pont jó lesz az állaga az adagoláshoz. 

A végeredmény egy igazán friss, citrusos fagyi a joghurt krémességével. Kell ennél jobb a kánikulában???

("Neeeeeeeeeeem!" a szerk.)

A szénhidrátértékek tájékoztató jellegűek, a valós CH tartalom nagyban függ a felhasznált konkrét alapanyagoktól, ezért kérlek mindig ellenőrizd, számolj utána.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr974634626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása