Cukkerberg

A Nagy Zérók

2012. május 28. - kiskatka

Ha ma már arra vetemedtünk, hogy a cukkinit citromkrémnek álcázzuk, akkor legyen kutyaharapás szőrével: itt a sörnek álcázott üditőital! Vagy valami olyasmi...

A mai lazulós program keretében jött velem szembe a Borsodi Zero, mely messziről hirdeti, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz - mert a többi igen? - és egyébként kísértetiesen hasonlít a Soproni Zero sörökre, melyekben viszont alkohol nincs. Szóval legyél cukorbeteg vagy vezess autó, jó ha alaposan megnézed, mit veszel le a polcról, messziről ugyanis nincs sok különbség a dobozok közt.

borsodi_soproni_zero_blog.jpgfotó innen

A Borsodi Zero citrommal ízesített, alacsony alkoholtartalmú világos sör édesítőszerrel. Mármint amolyan üdítőital-féle inkább, melynek egyik fele sör (43%), másik fele pedig mindenféle sűrítmények, mesterséges édesítők, aromák, szokásos adalékanyagok. Bár hozzáadott cukrot nem tartalmaz a felirat szerint, az ital fele sör, tehát van szénhidráttartalma - nem olyan, mint egy light cola vagy Deit, számolni kell vele!! Jogsi szempontjából pedig egyáltalán nem mellékes, hogy alkoholtartalma 2,0% V/V. Nem túl erős, de a szonda már nem lesz a barátod az elfogyasztása után.

A Borsodival ellentéteben a rá kísértetiesen hasonlító Soproni Zero viszont alkoholmentes, de ezen kívül tartalmaz mindent, amit egy átlagos sör - ezek szerint hozzáadott cukrot és sok-sok szénhidrátot. Sofőröknek tökéletes, cukorbetegeknek már kevésbé.

Nem mind arany, ami ezüst.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr624551163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anita-chdieta 2012.05.28. 19:40:47

A Radler citromos söre is alacsony Ch-s (3 gramm/100 ml). Tök véletlenül jöttem rá tavaly nyáron :)

kraj0412 2012.06.03. 09:43:07

Aki már ivott normál Frisset, szerintem észre fogja venni a különbséget, sokkal édesebb, mint a Borsodi Zéró. A tápanyagtáblázata szerint 100ml-ben 0,97g (ha jól emlékszem) szénhidrát van, gondolom itt erre utal a Zéró. Javítsatok ki, ha tévedek, de szerintem mind cukorbetegeknek, mind diétázóknak belefér pár dobozzal. Összehasonlításképpen a DAB diétás változatában is ugyanennyi a szénhidrát tartalom. A különbség, hogy a DAB-ban 4,5% az alkohol, 0,33-as és kb. 350 forintba kerül, míg a Borsodi 200 Ft sincs.

kiskatka 2012.06.03. 21:52:27

@kraj0412: szerintem is belefér, csak kicsit félreérthető lehet, hogy most alkohol vagy cukor nincs benne, mennyit kell számolni-nem számolni, stb. Bocs, nekem nem ugrik be, mi az a DAB?
süti beállítások módosítása