Cukkerberg

Hogyan segítsünk hipó esetén a suliban?

2023. december 14. - szabari.betti

istockphoto-1409722748-612x612.jpg

Ha egy osztálytársad vagy diákod 1-es típusú cukorbetegséggel él az iskolában, támogathatod őt azzal, hogy megtanulod felismerni az alacsony vércukorszint jeleit és tüneteit, valamint azt, hogyan tudsz neki ilyenkor segíteni, amennyiben igényli azt. Összeírtuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább

Diabétesz és menopauza

istockphoto-1495516791-612x612.jpg

A menopauza a menstruáció leállása utáni életszakasz. A perimenopauza annak az átmeneti időszaknak a neve, amikor a menstruációd rendszertelenné válhat, és egyéb tüneteket, például hőhullámokat tapasztalhatsz. A női hormonok szintje (leginkább az ösztrogén és a progeszteron) drámaian csökken a menopauza során. Az ilyen hormonális változások különféle hatással lehetnek a szervezetre, ezekről írunk ebben a cikkben.

Tovább

Ünnepi szezon diagnózis után

annie-spratt-qko-op_gr9i-unsplash.jpg

Mivel hamarosan itt az ünnepi szezon, izgalmat és ugyanakkor levertséget is érezhetsz, ha ez az első karácsonyod a diabétesz diagnózisod után. Valószínűleg alig várod, hogy újra átéld kedvenc hagyományaidat, ugyanakkor idegesnek érzed magad, hogy mit tegyél, ha kérdéseket tesznek fel neked az új állapotodról, vagy hogy megeheted-e kedvenc ételeidet. Szerencsére van néhány kipróbált és bevált módszer a diagnózis utáni első ünnepi szezonban való eligazodásra!

Tovább
süti beállítások módosítása