Folytatjuk sorozatunkat, amelyben a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős alkotásait mutatja be Széchy Eszter, az alapítvány dietetikusa.
Ismét egy olyan cukrászmester tortáját kóstolhatjátok meg gondolatban, akinek már sikerült megnyernie a versenyt. A tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászának, Füredi Krisztiánnak a neve is ismerősen csenghet már az országtorta versenyek rajongóinak, hiszen mindkét kiírásban többször indult és mindkettőt sikerült már megnyernie korábban. Tavaly a Beszterce rózsája nevű alkotása lett Magyarország Cukormentes Tortája.
A Szecsői szamócás az áprilisi elődöntőt követően az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Facebook oldalán tartott közönségszavazás során a szépségdíjat már elnyerte, így az ott rá szavazók okkal reménykedhetnek akár a végső győzelemben is. A megnyugtatásukra közlöm, hogy ehhez nem csak a szép külső adott, hanem a tökéletes ízek és a kimagaslóan jó tápanyagarányok is.

Az epres piskótán a fehércsokoládés rebarbarás krém, a habosított tejföl és az eperzselé rétegek adják ki a trikolort, amit egy eperhab ölel körbe, a tetejére pedig csokoládé bársony kerül. Kell ennél több? Boldogok a lelki szegények (ezt áthúzott betűtípussal írtam, de elveszett a formázás) akiknek a közelükben Hisztéria üzlet található.