Cukkerberg

Gyermekvállalás és diabétesz III.

Tudnivalók a szoptatásról

2020. május 31. - szabari.betti

is_200220_breast_feeding_milk_800x450.jpg

Folytatjuk a gyermekvállalással kapcsolatos témákat körbejáró cikk sorozatunkat, ezúttal a legfontosabb infókat gyűjtöttük össze a szoptatásról, mind általánosságban, mind diabétesz esetén.

Tovább

Gyermekvállalás diabétesszel II.

A rizikók minimalizálása

pregnant_woman_checking_blood_sugar_hero.jpg

1-es típusú diabétesszel élő nőként nagyon sok szempontot figyelembe kell venni, mielőtt ténylegesen megkísérel az ember teherbe esni. Természetesen ott van az anyai vágy, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a születendő gyermeknek a lehető legjobb élete legyen. Egy ideális terhesség teljes idejű és "eseménytelen", és kimenetele egy egészséges, boldog baba. Az 1-es diabétesz nem jelenti azt, hogy ez nem lehetséges, csak azt, hogy éberebbnek és felkészültebbnek kell lennünk az átlagnál, a felmerülő fokozott kockázat miatt. De diabétesszel élőként tulajdonképpen már tudjuk, hogy mit is kell csinálnunk, a diagnózist követő időszak óta. Épp ezért csak vegyetek egy mély levegőt, és bízzatok magatokban!

Tovább

Gyermekvállalás diabétesszel I.

Áldott állapot, előtte és utána

childbirth.jpg

Boldog Anyák Napját kívánunk minden édesanyának! Ennek kapcsán egy cikk-sorozattal készülünk a következő hetekben, amelynek témája a gyermekvállalás, diabétesz, és minden ehhez kapcsolódó téma boncolgatása lesz. Kitérünk majd a terhesség alatti rizikók minimalizálására, a szoptatás mikéntjére, a gesztációs, azaz terhességi diabéteszre, a szenzorhasználatra terhesség idején, a cukorbetegség-öröklődési kérdésekre, valamint a fogamzásgátlásra is. Diabétesszel élő hölgyek, leendő anyukák és már anyukák, tartsatok velünk! 

Tovább
süti beállítások módosítása