Cukkerberg

Goji bogyós-málnás joghurttorta

2020. december 09. - szabari.betti
3_39.jpg
A Magyarország Cukormentes Tortája verseny és háziverseny főtámogatója kezdetektől a 77 Elektronika Kft., az OKOS Dcont® vércukormérők fejlesztője és gyártója. A főtámogató különdíjával, egy Dcont® ETALON vércukormérőt is tartalmazó ajándékcsomaggal a Goji bogyós-málnás joghurttorta készítőjét, a békéscsabai Valkó Veronikát jutalmazta meg. Fogadjátok szeretettel a receptet!

Goji bogyós-málnás joghurttorta (18 cm-es tortaformához) 

Hozzávalók: 

Tészta:

150 g zabpehelyliszt

50 g mandulaliszt

50 g aszalt goji bogyó (cukormentes)

20 g ¼ édesítő

100 g kókuszzsír 

Málnazselé:

200 g málna (friss vagy fagyasztott)

10 g étkezési zselatin

20 g ¼ édesítő

fél citrom leve

0,5 dl víz

Málna réteg:

400 g natúr joghurt

150 g málna (friss, fagyasztott)

5 g étkezési zselatin

20 g ¼ édesítő

70 g nagyobb darabokra darált mandula

Joghurt réteg:

300 g natúr joghurt

200 ml habtejszín (30%-os)

20 g ¼ édesítő

5 g zselatin

img_9179_edit_3000.jpg

Elkészítés:

Tészta:

A tésztához daráljuk le a goji bogyót késes aprítóban és egy evőkanállal tegyünk félre belőle. Dolgozzuk össze a zabpehelyliszttel, a mandulaliszttel, az édesítővel és a kókuszzsírral.

Az így kapott morzsalékos tésztát nyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába.
170 °C-on, alsó-felső sütésen 14 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk kihűlni a formában.

Málnazselé:

A málnát turmixoljuk és adjuk hozzá az édesítőt, a citrom kifacsart levét, vizet, és a zselatint. Tűzhelyen melegítsük össze, de ne forraljuk, majd hagyjuk hűlni.

A sűrűsödő málnazselét öntsük a tésztára és 1 órára tegyük hűtőbe dermedni.

Málna réteg:

A málnát turmixoljuk, keverjük hozzá a natúr joghurtot, édesítőt és a zselatint. Szintén tűzhelyen melegítsük össze, de ne forraljuk, majd hagyjuk hűlni.

Ha a málnás réteg már langyos és a málnazselé is elkezdett dermedni, öntsük rá és újabb 1 órára, a teljes dermedésig tegyük hűtőbe.

A megdermedt málnás rétegre szórjuk a durvára darált mandulát és az előzőleg félretett darált goji bogyót.

Joghurtos réteg:

A joghurtot az édesítővel és a zselatinnal melegítsük össze, majd hagyjuk hűlni.

Verjük habbá a tejszínt, és keverjük a már langyos joghurthoz. Óvatosan öntsük rá a málnás rétegre és 2-3 órára, de akár egész éjszakára tegyük a hűtőbe.

Éles késsel vágjuk körbe a tortaforma oldalát és óvatosan emeljük le róla.

Goji bogyóval a tetején tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr7916325206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása