![3_39.jpg](https://m.blog.hu/cu/cukkerberg/image/3_39.jpg)
Goji bogyós-málnás joghurttorta (18 cm-es tortaformához)
Hozzávalók:
Tészta:
150 g zabpehelyliszt
50 g mandulaliszt
50 g aszalt goji bogyó (cukormentes)
20 g ¼ édesítő
100 g kókuszzsír
Málnazselé:
200 g málna (friss vagy fagyasztott)
10 g étkezési zselatin
20 g ¼ édesítő
fél citrom leve
0,5 dl víz
Málna réteg:
400 g natúr joghurt
150 g málna (friss, fagyasztott)
5 g étkezési zselatin
20 g ¼ édesítő
70 g nagyobb darabokra darált mandula
Joghurt réteg:
300 g natúr joghurt
200 ml habtejszín (30%-os)
20 g ¼ édesítő
5 g zselatin
Elkészítés:
Tészta:
A tésztához daráljuk le a goji bogyót késes aprítóban és egy evőkanállal tegyünk félre belőle. Dolgozzuk össze a zabpehelyliszttel, a mandulaliszttel, az édesítővel és a kókuszzsírral.
Az így kapott morzsalékos tésztát nyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába.
170 °C-on, alsó-felső sütésen 14 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk kihűlni a formában.
Málnazselé:
A málnát turmixoljuk és adjuk hozzá az édesítőt, a citrom kifacsart levét, vizet, és a zselatint. Tűzhelyen melegítsük össze, de ne forraljuk, majd hagyjuk hűlni.
A sűrűsödő málnazselét öntsük a tésztára és 1 órára tegyük hűtőbe dermedni.
Málna réteg:
A málnát turmixoljuk, keverjük hozzá a natúr joghurtot, édesítőt és a zselatint. Szintén tűzhelyen melegítsük össze, de ne forraljuk, majd hagyjuk hűlni.
Ha a málnás réteg már langyos és a málnazselé is elkezdett dermedni, öntsük rá és újabb 1 órára, a teljes dermedésig tegyük hűtőbe.
A megdermedt málnás rétegre szórjuk a durvára darált mandulát és az előzőleg félretett darált goji bogyót.
Joghurtos réteg:
A joghurtot az édesítővel és a zselatinnal melegítsük össze, majd hagyjuk hűlni.
Verjük habbá a tejszínt, és keverjük a már langyos joghurthoz. Óvatosan öntsük rá a málnás rétegre és 2-3 órára, de akár egész éjszakára tegyük a hűtőbe.
Éles késsel vágjuk körbe a tortaforma oldalát és óvatosan emeljük le róla.
Goji bogyóval a tetején tálaljuk.