A selyemút ajándéka – a háziverseny legkreatívabb receptje

2019. október 25. - szabari.betti

kinga2.jpg

A Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyen díjazták a legkreatívabb receptet megalkotó hobbicukrászt is. A selyemút ajándéka tortával Pénzes Kinga kapta a verseny főtámogatója, a 77 Elektronika KFT. Dcont ETALON vércukormérőt is tartalmazó ajándékcsomagját a Zsolnay Kávéházban megrendezett döntőn.

Tovább

A tévhitek eloszlatása a mi küldetésünk

12240130_881123725341991_3387034029678595661_n.jpg

Szeptemberben kezdtem el a rehabilitációs környezettervező szakmérnöki képzést az Óbudai Egyetemen, ahol építészként megtanulhatom, hogyan tervezzek (minden szempontból) akadálymentes környezetet, valamint meglévő tereket, épületeket hogyan alakíthatok át ennek megfelelően. Ezeken kívül lehetőségem van megismerni a fogyatékos személyek jogi, orvosi és pszichológiai hátterét is. A képzés kapcsán írtam az ép és beteg, valamilyen fogyatékossággal élő emberek kapcsolatáról. Mivel témába vág, megosztom itt is.

Tovább

A természet ajándéka - az idei legjobb gyógynövényes

img_9768_3000_edit.jpg

Citromfű, hibiszkusz, fehérbabhéj – idén is sok izgalmas és újszerű gyógynövény összetevőt használtak a pályázók a hobbicukrászoknak kiírt Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyen, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012 óta minden évben megrendez. A legjobb gyógynövényes tortáért járó Diabess-Györgytea különdíjat egy bodzás túrókrémes alkotás, A természet ajándéka torta érdemelte ki, melyet Kónya Mártonné Eta készített.

Egy szelet szénhidráttartalma 4,6 g. energiatartalma  77,8 kalória.

Tovább

Almás-diós torta: a győztes recept

almas_dios_torta.jpg

A Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztese a kecskeméti Puskás Hajnalka lett Almás diós tortájával. A nyertes kreáció nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát - és kalória értékeinek köszönhetően a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető. A versenyre idén 30 hobbicukrász jelentkezett, a zsűri a döntőben a legjobb 10 torta közül választotta ki a legjobb édességet, mely a szakemberek szerint bármely cukrászda kínálatába bekerülhetne.

Egy szelet szénhidráttartalma 10 g,energiatartalma 217,7 kcal.

Tovább