Cukkerberg

Tutti frutti

2018. november 29. - szabari.betti

tuttifrutti.jpg

A Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny főtámogatója kezdetektől a 77 Elektronika Kft., az OKOS Dcont® vércukormérők fejlesztője és gyártója. A főtámogató különdíjat, egy Dcont MAGOR vércukormérőt is tartalmazó ajándékcsomagot ajánlott fel a legkreatívabb recept megalkotójának, melyet a Tutti frutti torta készítője Huszti Mariann vihetett haza. Íme, a különdíjas torta receptje:

Tutti Frutti torta

(16 szeletes)

Hozzávalók

Tortalap

30 g sütőben pirított, darált dió

¼ csomag sütőpor

50 sütőben pirított dió

2 db L-es méretű tojásfehérje

40 g eritrit

1 csipet só

Étcsokoládés réteg.

50 g hozzáadott cukor nélküli étcsokoládé

50 ml habtejszín (zsírtartalom 30%)

Erdei gyümölcsös betét

200 g mirelit gyümölcskeverék (meggy, szamóca, szeder, ribiszke, szeder, málna)

50 g eritrit

3 db lapzselatin

Fehércsokoládés túró mousse

250 g félzsíros tehéntúró

250 g natúr joghurt

200 ml habtejszín (zsírtartalom 30%)

100 g hozzáadott cukor nélküli fehércsokoládé

40 g eritrit

2,5 db lapzselatin

Erdei gyümölcsös réteg

150 g mirelit gyümölcskeverék (meggy, szamóca, szeder, ribiszke, szeder, málna)

20 g eritrit

2 db lapzselatin

 

Elkészítés

Tortalap

Egy 21 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 160o C-ra előmelegítjük. A tojásfehérjét az eritrittel habosra keverjük. A darált diót a sütőporral elvegyítjük, majd a tojáshabbal óvatosan összeforgatjuk. A tésztát a tortaformába töltjük, megszórjuk a pirított dióval és a sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

 

Étcsokoládés réteg

A csokoládét a tejszínnel vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a tortalapon egyenletesen eloszlatjuk.

 

Erdei gyümölcsös betét

A zselatinlapokat jéghideg vízbe áztatjuk. A fagyasztott gyümölcsöt az eritrittel összemelegítjük, majd botmixerrel pürésítjük, és kis lyukú szűrőn átpaszírozzuk. A kinyomkodott zselatinlapot a püréhez adjuk, egy 18 cm-es tortakarikába öntjük és kifagyasztjuk (mélyhűtőben kb. 30 perc).

 

Fehércsokoládés túró mousse

A zselatinlapokat jéghideg vízbe áztatjuk. A túrót a joghurttal (botmixerrel) kikeverjük. A fehércsokoládét az eritrittel és 50 ml tejszínnel vízgőz felett megolvasztjuk, a kinyomkodott zselatinlapokat hozzáadjuk és feloldjuk benne, majd a túrós krémhez keverjük. A maradék 150 ml tejszínt felverjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémmel

 

Erdei gyümölcsös réteg

A zselatinlapokat jéghideg vízbe áztatjuk. A fagyasztott gyümölcsöt az eritrittel összemelegítjük, majd botmixerrel pürésítjük, és kis lyukú szűrőn átpaszírozzuk. A kinyomkodott zselatinlapot a püréhez adjuk, langyosra hűtjük.

 

A torta összeállítása

Az étcsokoládés diós tortalapra öntjük a túró mousse felét, ráhelyezzük a kifagyasztott erdei gyümölcsös betétet, erre kerül a túró mousse másik fele. A tortát legalább 2 órára hűtőbe tesszük (fagyasztóban kevesebb idő), majd amikor a mousse megdermedt, ráöntjük a langyosra hűlt erdei gyümölcsös öntetet. A tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

 

Energiatartalom 1 szeletben: 172 kcal

Szénhidráttartalom 1 szeletben: 8,5 g

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr8714404880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása