A Magyarország Cukormentes Tortája verseny 2013-as győztes tortáját a Nándori Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere, Nándori László álmodott meg. Íme, a recept letölthető formában.

Ribizlihabos-almás réteges - Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
1 szelet
Energia: 134 kcal
Szénhidrát: 8,9 gramm
Hozzávalók 1 db 23 cm átmérőjű tortához
Almás piskóta:
0,12 kg reszelt alma
0,08 kg xilit
0,03 kg tojásfehérje
0,02 kg tojássárgája
0,10 kg tönköly búzaliszt
0,03 kg mandulaliszt
0,005 kg sütőpor
késhegynyi fahéj
A xilittel felvert fehérjébe folyamatosan hozzákeverjük az almapürét. Ebből 1/3-ad részt jól elkeverünk a sárgával, a többit óvatosan keverjük hozzá. A száraz anyagokat belekeverjük. Kb. 23 cm átmérőjű tortakarikában 150Cº-on 15 percig sütjük.
Ribizli öntet:
0,30 kg piros ribizli
0,03 kg xilit
0,015 kg alma pektin
0,100 liter víz
A ribizlit felfőzni, turmixolni, szűrni, beletenni a xilittel elkevert pektint, még egyet rottyantani.
Alma töltelék:
0,60 kg diabetikus almabefőtt
0,01 kg por zselatin
0,05 liter diabetikus almalé
1/2 db citrom leve
1/4 db citrom reszelt héja
0,05 kg vaj
A befőttet leszűrve apró kockákra vágjuk vagy apró lyukú gitter rácson áttörjük. A befőtt
levet felmelegítjük, a zselatint feloldjuk, hozzákeverjük az almához a citromlével, citromhéjjal és vajjal együtt.
Alma hab:
0,15 kg reszelt alma
0,02 kg tojásfehérje
0,02 kg xilit
0,10 kg állati tejszín 35%
0,01 kg por zselatin
0,04 kg diabetikus almabefőtt leve
1/4 db citrom reszelt héja
késhegynyi fahéj
A fehérjét felverjük a xilittel. A befőttlében feloldjuk a zselatint, felmelegítjük. Almapürébe: fahéj, citromhéj, felvert fehérje, utána a felvert tejszínhab + óvatosan a zselatint.
Ribizli hab:
0,06 kg tojásfehérje
0,03 kg xilit
0,06 kg xilit + 0,05 kg víz
0,005 kg por zselatin
0,02 liter víz
0,07 kg ribizli öntet
1/2 db citrom leve
0,06 xilit + 0,05 vizet felfőzni, ha sűrűsödik és fehéren füstől jó, kb. 195 C° - 200 C°. Fehérjét felverjük a xilittel, hozzáöntjük a xilit szirupot, a ribizli öntetet, citromlevet és a feloldott zselatint.
A piskótát megkenjük a ribizli öntet 1/3-adával, rátesszük az alma tölteléket. 20 percet hűtjük. Rákenjük az alma habot, 20 percig hűtjük. A ribizli habot sima csővel rányomjuk, a "chef fáklyával" helyenként rásütünk a habra, a maradék öntettel díszítjük a tetejét.