Cukkerberg

Virágért életet

2014. február 14. - kiskatka

Néhány fejlődő országban egy cukorbeteg gyermek várható élettartama a diagnózist követően 1 év, a vezető halálok inzulinhiány. Valentin nap alkalmából a Nemzetközi Diabetes Szövetség, az online cukorbeteg közösség segítségével adományokat gyűjt, hogy ne haljon meg senki ezen a földgolyón inzulinhiány miatt: ez a "Spare a rose, save a child!" program.

spare-a-rose-full.jpgHihetetlen, de néhány fejlődő országban a cukorbeteg gyermekek egy része meghal, mielőtt diagnosztizálnák betegségüket. Sok helyen a diagnózist követően 1 éven belül halnak meg. A vezető halálok pedig egyszerű inzulinhiány.

A sokkoló tények árnyékában amerikai cukorbeteg bloggerek hirdetik meg évről évre Valentin hetére a "Spare a rose, save a child!" programot. Arra buzdítják olvasóikat, hogy a Valentin-napi ajándékok közül spóroljanak meg egy szál virágot, bonbont, műanyagszívet, bármit, a megmaradt összeget pedig utalják át a Nemzetközi Diabetes Szövetség Life for a Child programjának.

LFAC-web-banner.jpg

A Life for a Child a fejlődő országok cukorbeteg gyermekeit támogatja. Korábbi posztban már szerepelt videó arról, hogy mennyire más (és mégis mennyire hasonló) a cukorbeteg élet az elmaradottabb régiókban, ahol az IDF jelenléte és segítsége valóban életet ment. A szervezet inzulint és alapellátást biztosít, vagyis első körben az életbenmaradást.

Napi 1 dollár adomány biztosítja egy gyermek:

  • rendszeres inzulinellátását
  • a rendszeres vércukormérés lehetőségét
  • szakorvosi ellátást
  • oktatóanyagokat
  • valamint továbbképzést a szakszemélyzet számára.

Hihetetlen, nem?

Adományozni itt lehet. Megkérdeztem, forint számláról sajnos nem működik, más deviza kell, de hátha egyre többünk számára elérhető euró vagy dollár számla. Tudom, van nálunk és a környezetünkben is sok megoldandó, de mégis.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr275814197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása