Cukkerberg

Hogy mik vannak...?

2012. április 27. - kiskatka

Tudtátok, hogy a HbA1c mutatja az elfogyasztott cukrot? És hogy még az is látszik rajta, ha cukrászdában voltál? Meg hogy együttműködéssel hatékonyan gyógyítható a diabétesz???

the3monkeys3.jpg

Ne szólj szám, nem fáj fejem?

Tovább

Az inzulintámogatások változásáról

A Széll Kálmán terv részeként a Magyar Közlönyben a hétvégén megjelent miniszteri rendelet (25/2012. NEFMI) nagy port kavart és pánikot szült, hiszen a cukorbetegek életéhez elengedhetetlenül szükséges inzulinról és annak támogatásáról szól. Szó szerint húsbavágó kérdés tehát. Sajnos a megjelent cikkek sorozatos elírásai, félreértései sem segítették a helyes megértést vagy a félelmek eloszlatását. Ezért összeszedtük, amit megtudtunk.

mmw_healthlaw_0309_article.jpg

fotó innen

Tovább

Inzulintámogatás és annak változása - kérdésekkel

Nagy port kavaró tervezet látott napvilágot ez év elején az analóg inzulinok támogatásának megváltoztatását illetően. A tervezetet több szakmai szervezet is támadta, minek következtében egyeztetések kezdődtek a jogszabályokat alkotó szervekkel. A tárgyalások mostanra lezárultak, a legújabb (és feltehetően végleges) szabályozások pedig elérhetőek itt. A rendeletben történt most szombati változásokat sárga kezek mutatják, ha a korábbi változatot már sikerült végigbogarászni, csak a változtatásokat érdemes nézned. A mostani verzió a szakma egyetértésével készült.

ELI-LILLY-INSULIN-PEN.jpgfotó innen

Tovább
süti beállítások módosítása