Cukkerberg

Hogy mik vannak...?

2012. április 27. - kiskatka

Tudtátok, hogy a HbA1c mutatja az elfogyasztott cukrot? És hogy még az is látszik rajta, ha cukrászdában voltál? Meg hogy együttműködéssel hatékonyan gyógyítható a diabétesz???

the3monkeys3.jpg

Ne szólj szám, nem fáj fejem?

Persze, hogy nem tudtátok, mert ezek mind az elmúlt napokban, az inzulinrendelet kapcsán megjelent cikkekben szereplő félreértelmezések, sületlenségek. És hogy mi a tanulság? Ami nekünk egyértelmű, az bizony nem-cukorbetegeknek messze-messze nem az.

Szóval itt a lehetőség, ÍRJATOK ÉS KIRAKJUK!

Írjatok, hogy árnyalhassuk a képet és bemutathassuk, mit is jelent egy átlagos cukorbeteg hétköznap! Mit jelent az a bizonyos 8% a gyakorlatban és miért is nem annyira evidens, hogy jó cukrod van vagy nem jó! Hallassuk a hangunkat!

Írd meg, hogy

  • mióta vagy cukros és melyik típusba tartozol (1-es, 2-es, egyéb)?
  • mennyi most a HbA1c értéked és mit teszel érte, hogy ennyi legyen?
  • milyenek a mindennapjaid, mire kell figyelned?
  • milyen nehézségekbe ütközöl, mi mindent tesz hozzá az életedhez a cukorbetegség?
  • miben érint vagy nem érint a mostani rendelet?
  • és bármit, amit megosztanál.

Maximum 2-3 tömör, lényegretörő bekezdést várok tehát "cukorbeteg hétköznapok" témakörben! Fotó is jöhet! Egyben jelezd azt is, névvel vagy név nélkül szeretnéd, hogy az írásod itt a Cukkeren megjelenjen.

Jelige: "cukkerberg-elmondom". A cím, ahova küldheted: kata.kiss@egycseppfigyelem.hu

Ui.: bár érthető, hogy az indulatok felhorgadtak mostanság, kérlek a jó ízlés határán belül és politikai felhang nélkül írj. A cél, hogy valós képet tudjunk festeni a cukorbeteg hétköznapokról, ezért az ettől eltérő (anyázós) írásokat kicenzúrázom, kérlek el se küldd. Viszont cserébe minden nekem küldött email magánügy marad, harmadik félnek nem továbbítjuk. Erre a jeligére érkező leveleket pedig automatikusan a blogra kirakható írásnak kezelek, ha nem erre az online felületre szánod, feltétlen jelezd!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr184472617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása