Cukkerberg

Disney rulez!

2012. július 05. - kiskatka

A jó öreg Disney megacég egészséges közönséget szeretne, ezért úgy döntött, kitiltja TV- és rádiócsatornáiról, valamint minden online kommunikációs felületeiről azokat a reklámokat, melyek egészségtelen ételekre csábítják a 12 év alattiakat. Végre!

Disneyjp3-popup.jpg

A Mickey Check logó egészséges(ebb) ételeket jelöl 

A tiltás olyan ételek, édességek, rágcsák reklámjaira vonatkozik majd a tervek szerint, melyek energiatartalma meghaladja a 600 kcal értéket vagy cukorban, sóban (nátriumban) extrém gazdagok. A rendelkezés egyértelműen a gyermekkori elhízás és annak következményeinek, többek közt a cukorbetegség kialakulásának megelőzését célozza. 

Az óriáscég bízik abban, hogy elhatározása példaértékű lesz, melyet más médiaszereplők is követni fognak, így kényszerítve az ételgyártó cégeket egészségesebb ételek gyártására. Lobbinak minden esetre jó, sajnos a program egyetlen szépséghibája, hogy csupán 2015 után indulhat - addig ugyanis kötik a Disney-t a már megkötött szerződések.

A Disney egyébként korábban már bevezette az ún. Mickey Check emblémát is. A Mickey Check amolyan Disney licensz limitált kalória-, zsír-, só- és cukortartalmú ételekre, mely a hipermarketek polcain jelzi az egészséges, de legalábbis nem egészségtelen ételeket.

Drukkolok a Disney-nek, hogy a program ne csupán hangzatos, de tényleg ütős legyen!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr264612365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muzsikok közt 2012.07.05. 13:21:51

Eléggé túl van spilázva a téma.

Semmit sem ér kitiltani a magas kalóriatartalmú ételeket. Alényeg annyi hogy a napi bevitel ne legyen magasabb, mint a napi felhasználás. A noriapdéttől is meghízol, ha napi 4000 kalóriát viszel be belőle, ha 2000et égetsz, és a sült oldalastól is fogysz, ha csak napi 1500 kalóriára valót eszel, és mást nem.

Az van hogy nyugaton már van egy réteg, aki egyáltalán nem főz csak kész/félkész kaját eszik, sőt már a szüleik is csak azt ismerik, így fingjuk nincs milyen a jó ízü étel. Ráadásul nyugaton a félkész kaja a legolcsóbb, olcsóbb mint főzni.

marklar_ 2012.07.05. 13:26:58

már csak az idióta műsorokat kellene letiltani

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.07.05. 13:44:27

Az egészséges ételek forgalmazása külön iparág, ebbe szállt be a Disney. Elég csak megnézni, mennyivel drágább mindenhol az alacsony zsírtartalmú, bió, cukormentes, gluténmentes, stb.
Szó sincs róla, hogy ők valami jót cselekednének az emberiségért :)

Elijah_Baley 2012.07.05. 14:19:07

@Zuckerbrot: csaxólok h idehaza is ez van,
nálunk a családban van két harmincas multis rabszolga, akkor mi az esélyesebb, este nyolckor elrongyolunk a teszkóba venni alapanyagot és este tízig megfőzni a másnapi kaját, vagy bemenni a kínaihoz/ ételfutárral meghozatni és másfélezer forintből letudni a 2 kaját?
süti beállítások módosítása