Olyan süti, amiben a lisztet kókuszreszelék helyettesíti. Anna robotgépben aprított finomra, így nem kellett megvennie méregdrágán. Szerinte a kávédaráló még jobb lehet erre a célra... :)
Hozzávalók:
- 1 kg házi túró
- 10 dkg nyírfacukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 tojás
- 10 dkg margarin+ a forma kikenéséhez
- 15 dkg cseresznye
- csipet só
- a tálaláshoz nyírfacukor por
Elkészítés:
A túrót tegyük egy tálba és törjük át. A kókuszreszeléket robotgépben vagy kávédarálóban őröljük meg. Kenjünk ki egy kb. 25 centi átmérőjű formát margarinnal és szórjuk meg a "kókuszliszttel". A többi margarint olvasszuk fel és adjuk a túróhoz a kókusszal együtt. Öntsük bele a nyírfacukrot, adjuk hozzá az 5 tojás sárgáját. Az egészet alaposan keverjük össze. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk a túróba. Simítsuk a keveréket az előkészített formába.
A cseresznyét mossuk meg, szárazzuk le és magozzuk ki. A szemeket osszuk el a torta tetején, kicsit nyomkodjuk bele. 160 fokra előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt sül meg. Akkor készült el, amikor arany színű lesz a teteje, és a széle kicsit már elválik a forma szélétől.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral. (Nyírfacukor porral). Ha teaszűrőn át szórjuk, akkor egyetlen dkg az egész tortára elég.
Szénhidrátérték:
hozzávaló | CH érték 100g-ra | felhasznált mennyiség | sütiben lévő CH |
házi túró | 3g | 1 kg | 30g |
nyírfacukor | 50g | 10 dkg | 50g |
kókuszreszelék | 8,2g | 10 dkg | 8,2g |
cseresznye | 14g | 15 dkg | 21g |
tálaláshoz nyírfacukor | 50g | ? | ? |
ÖSSZESEN: | ~110g |
A CH értékek tájékoztató jellegűek. A korrekt mennyiség a felhasznált alapanyagoktól függően változhat, kérlek mindig ellenőrizd le, számolj utána.