Akartok pihe-puha, lyukacsos, magvas kenyeret enni, ami ráadásul még egészséges is? Süssétek meg ezt, amit Béres Andi küldött nekünk receptben!
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt vegyesen (ch csökkentett dw liszt és tönköly tk búza)
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl savó
- 1 dl víz
- 1 ek kanál sikér
- só
- pár csepp folyékony édesítő
- 4 dkg köles
- 3 dkg bulgur
- 3 ek lenmagpehely
- 1 ek kalciton
- 1 marék mag vegyesen (len, napraforgó, szezám)
- 1 ek olaj
Kenyérsütőbe raktam minden hozzávalót és dagasztó programra állítottam. Amikor a dagasztást befejezte a gép, kikapcsoltam és kelni hagytam 1 órát.
Átgyúrtam, formáztam és 50 fokra előmelegített sütőbe tettem 30 percre. Ezután 250 fokon sütöttem 20 percet, majd visszavéve a lángot, 180-200 fokra kapcsoltam, és még 25 percet sütöttem (a sütés időtartama a sütőtől is függ!).
Rácson hagytam kihűlni. Puha, lyukacsos, csupa egészség kenyér!