Cukkerberg

Tű nélkül vért venni, vajon ki?

2015. december 10. - kiskatka

Tű nélküli vérvételi eszközt szabadalmaztat a Google.

2_29.jpg

Nem is olyan régen írtam, hogy számunkra nagyon pozitív fejleményként zászlójukra tűzték a diabéteszhez kapcsolt kütyük fejlesztését a nagy globális mammutcégek. Nem véletlen, hiszen a Nemzetközi Diabétesz Szövetség szerint 2035-re várhatóan 600 millióan fogunk cukorbetegséggel élni a világon – a piac tehát óriási.

A szándék egyik valós lépése, hogy tű nélküli vércukormérésre alkalmas eszköz szabadalmát nyújtotta be a napokban a Google. Sajnos sok konkrétumot nem árulnak el a működéséről, a képek sem túl informatívak:

1_6.png

A kevés információ alapján az igazi újdonság a vérvétel módja. A leirat szerint az eszköz segítségével nyomás alá helyeznek egy kis bőrterületet, majd nagy sebességgel a bőrbe lőnek valamilyen speciális részecskét, "mikropartikulumot". A IFL Science rákérdezett, mégis mi a búbánatot értenek mikropartikulum alatt pontosan, de nem kaptak választ. Annyit tudhatnk, hogy vékonyabb, mint az emberi hajszál és az elképzelések szerint fájdalom nélkül képes a bőrt annyira megsérteni, hogy aztán vákuum segítségével egy apró vércseppet kapjunk.

A leirat nem tér ki arra, hogy a kapott vércseppel pontosan mi lesz, de a nyilatkozatok alapján egyértelműen cél a gyors és egyszerű vércukormérés.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr188154510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása