Hortobágyi Anna szuper receptje, próbáljátok ki!
Hozzávalók
Tészta:
- 10 dkg graham liszt
- 1 dl olaj
- 5 dkg nyírfacukor
- 2 evőkanál keserű kakaó
- 1/2 csomag sütőpor+1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 púpos evőkanál keményítő
- 3 tojás
Töltelék:
- 500 g túró
- 2 dl tejszín
- 100 g tejföl
- 20 szem édesítő tabletta 0.5 dl langyos vízben feloldva
- 1 tasak zselatin 0.5 dl langyos vízben feloldva.
- 1 tasak habfixáló
- A tetejére:
- 1 tábla diabetikus csokoládé
- 0.5 dl olaj
Elkészítés:
Robotgéppel addig keverjük a nyírfacukrot a tojásokkal, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Hozzákeverjük az olajat. A száraz anyagokat elvegyítjük egymással,majd ezt is a tojásos keverékhez adjuk.
Kikent, lisztezett tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, majd félretesszük hűlni.
A túrót áttörjük, belekeverjük a tejfölt, a fél dl vízben feloldott édesítőt, és az ugyanígy feloldott zselatint. A tejszínt habbá verjük és a krémbe forgatjuk.
Ha kihűlt a tészta, rákenjük a túrós-tejszínes krémet, és a hűtőbe toljuk.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét kevés olajjal és a torta tetejére öntjük.
Legalább egy órára visszatesszük a hűtőbe.
Jó étvágyat!