Folytatjuk a múlt héten megkezdett sorozatunkat, amelyben a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős alkotásait mutatjuk be. Ezen a héten két olyan cukrászmester tortáit kóstolhatjátok meg gondolatban, akikben a szakmájukon túl az is közös, hogy korábban mindkettőjüknek sikerült már egyszer-egyszer megnyernie a versenyt.
Elsőként lássuk közelebbről a Mamám-A fantázianevű tortát, ami a 2019-ben Kicsi Gesztenyével győztes mestercukrász, Gyuris László alkotása.
A torta a manapság klasszikusnak mondható málna és pisztácia párosára épül, de ahogy azt a szegedi Virág Cukrászda mesterétől már megszokhattuk, cseppet sem hagyományos formában. Az elegáns külső csipkebogyós piskótát, hibiszkuszos csipkebogyólekvárt, fehércsokoládés pisztácia ropogóst és mascarpone mousse-t valamint egy hibiszkuszos málnabetétet is rejt, amelyek így egyben okoznak az első falat után garantált függőséget.
Az alapanyagokból eredően nem ez a torta bírt a legalacsonyabb energiatartalommal, de ennek megvitatását emlékeim szerint már a második szelet falatozása közben ejtettük meg. Így összességében mindenképpen méltó, ahogy a neve is utal rá, az „A” kategóriás nagymama emlékének.