Cukkerberg

Mamám-A: csipkebogyó, hibiszkusz és fehércsoki

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei

2022. július 06. - egyszerelunk

Folytatjuk a múlt héten megkezdett sorozatunkat, amelyben a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős alkotásait mutatjuk be. Ezen a héten két olyan cukrászmester tortáit kóstolhatjátok meg gondolatban, akikben a szakmájukon túl az is közös, hogy korábban mindkettőjüknek sikerült már egyszer-egyszer megnyernie a versenyt.

Elsőként lássuk közelebbről a Mamám-A fantázianevű tortát, ami a 2019-ben Kicsi Gesztenyével győztes mestercukrász, Gyuris László alkotása. 

img_7189_edit_3000.jpg

A torta a manapság klasszikusnak mondható málna és pisztácia párosára épül, de ahogy azt a szegedi Virág Cukrászda mesterétől már megszokhattuk, cseppet sem hagyományos formában. Az elegáns külső csipkebogyós piskótát, hibiszkuszos csipkebogyólekvárt, fehércsokoládés pisztácia ropogóst és mascarpone mousse-t valamint egy hibiszkuszos málnabetétet is rejt, amelyek így egyben okoznak az első falat után garantált függőséget.

Az alapanyagokból eredően nem ez a torta bírt a legalacsonyabb energiatartalommal, de ennek megvitatását emlékeim szerint már a második szelet falatozása közben ejtettük meg. Így összességében mindenképpen méltó, ahogy a neve is utal rá, az „A” kategóriás nagymama emlékének.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló, sütemény, belső tér és , szöveg, amely így szól: „Egy Figyelem Alapitvány IPARTESTÜ PAR MAGYARORSZÁG CUKORMENTES TORTÁJA VERSENY YARORSZÁG JA I A Vál logatott alapanyagok. Egy rec Egy torta. Hozzáadott cukor, fehér liszt nélkül. Levo O FAGYLALTJA”

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr7817876023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása