Cukkerberg

Fűszeres sütőtökös ricotta torta - a győztes recept

2020. október 31. - szabari.betti

gyoztes.jpg

A Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztese 2020-ban a székesfehérvári Szántó Éva lett Fűszeres sütőtökös ricotta torta alkotásával. A győztes édesség nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát- és kalória értékeinek köszönhetően a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető. A zsűri a döntőben 6 torta közül választotta ki a legjobbat.   

Tovább

Befolyásolhatja a diabétesz a hajnövekedést?

diabetes-and-hair-loss_1024x400.jpg

A válasz meglepő, de: igen. A szervezetünk naponta nagy fizikai igénybevételnek van kitéve, hogy lépést tudjon tartani a mindennapi életünkkel: az étkezésekkel, testmozgással és az érzelmi folyamatokkal. Emiatt a haj növekedési ciklusára kihathat a stressz, a rossz vércukorszint-kezelés és a hormonális egyensúlyhiány kombinációja. A ciklus megzavarása akár hajhulláshoz, vagy a hajnövekedés szüneteléséhez is vezethet. Írtunk egy gyors szösszenetet arról, hogyan befolyásolhatja hajunkat a cukorbetegség.

Tovább

Retinopátia

healthy-eyes-1.jpg

1921-ben az inzulin bevezetése forradalmasította a cukorbetegség kezelését. Ennek ellenére sok diabéteszesnél alakultak ki váratlan szövődmények több év cukorbetegség után, az egyik legsúlyosabb a szem betegsége volt. A diabéteszes retinopátia a diabétesz leggyakoribb érrendszeri szövődménye, és a látásvesztés vezető oka az emberek körében. Szakértők becslése szerint 2030-ra nagyjából félmilliárd szemet is érinthet majd a diabéteszes retinopátia világszerte. Lássuk, mit érdemes róla tudni!

Tovább
süti beállítások módosítása