Cukkerberg

Diab applikációk 2.0

2017. november 01. - szabari.betti

best-diabetes-app-glooko-720x471_2.jpg

Folytatjuk a diab-app tesztelést! Újabb négy applikációt próbáltunk ki, és számolunk be róla Nektek! 

5. Glooko

Az ízléses grafikával kialakított program hasonlóan működik, mint a korábban elemzett változatok. Adatokat adunk meg az elfogyasztott szénhidrát mennyiségről, vércukorértékről, az inzulinról, a testmozgással töltött időtartamról, illetve egyéb gyógyszerekről, ha esetleg szedünk ilyet. Mindezekhez különböző megjegyzéseket is írhatunk. A pumpa-programokhoz hasonló grafikonokat készít az alkalmazás, amelynek bizonyos pontjainak részletes elemzését is kérhetjük, vércukor-trendekre deríthetünk fényt a segítségével. Ha One Touch vagy Accu-Chek vércukormérőnk van, csatlakoztathatjuk az apphoz, és külön írogatnunk sem kell az értékeket. Kördiagramokat is generálhatunk a program segítségével, például megnézhetjük, vércukraink hány százaléka volt a normál tartományban. Nekem személyesen nem nyújtott nagy motivációt a Glooko, de egy online vércukornaplónak tökéletes, akár kezelőorvosunkkal is megoszthatjuk. 

Hasznos: 7/10

Felhasználóbarát: 6/10

Szórakoztató: 5/10

Design: 8/10

glookoapp_1.jpg

myglookotrends_1.jpg

6.  Health 2 Sync

Ez az app alapvetően a vércukorszint, a testsúly, a pulzus és a vérnyomás összefüggéseit vizsgálja. Ezen adatokból minimum és maximum értékeket vizsgálhatunk, átlagot számíthatunk, grafikonokat generálhatunk. A program köré közösségi hálót is kiépítettek, amelyre mi is meghívhatunk barátokat vagy családtagokat, és velük is megoszthatjuk webes naplónkat, bevonva őket a diab-kezelésbe. Az adataink alapján az alkalmazás tippeket ad a továbbiakban arról, hogy milyen módosításokat érdemes bevezetnünk, valamint személyes emlékeztetőket is beállíthatunk. Azt tapasztaltam, hogy külön kérés nélkül is küld üzeneteket az app: egyszer két napig szüneteltem, és nem adtam meg neki semmilyen adatot, erre körülbelül tízóránként rám szólt, hogy ne hanyagoljam el a diabéteszem :) Szerintem sokunknak hasznos az ilyen fajta "dorgálás".

Hasznos: 8/10

Felhasználóbarát: 7/10

Szórakoztató: 5/10

Design: 6/10

health2sync-screens-750x418_1.jpg

3. Glucosio

Nagyon tetszik a neve az alkalmazásnak, amely a "glükóz" olasz nyelvű megfelelője. Ennél a programnál szélesebb körben tudjuk elemezni adatainkat: a vércukorszinten és az inzulin mennyiségeken kívül grafikonokat hozhatunk létre a koleszterin szintünkről, vérnyomásunkról, az esetleges ketonokról, és testsúlyunk változásairól is. Hemoglobin a1C kalkulátor is van benne, amely akkor működik, ha már elegendő adat áll rendelkezésére. Az app minden nap más, cukorbetegséggel és egészséges életmóddal, étkezéssel kapcsolatos tippel látja el a felhasználót, nekem sok hasznos ötletet adott. A minap például megtudtam, mely sajttípusoktól emelkedik legkevésbé a triglicerid és koleszterin szintem. Egy kicsit száraznak éreztem ezt a programot, viszont a napi tanácsokért mindenképp jár a pluszpont!

Hasznos: 8/10

Felhasználóbarát: 6/10

Szórakoztató: 6/10

Design: 7/10

glucosio-diabetes-tracker_f980af7d_1.png

4. Diabetes Pilot

A Diabétesz Pilóta képes messze a legtöbb diabos grafikon létrehozására: akár az óránkénti átlagos vércukrokról is kérhetünk elemzést, kategorizálhatjuk az értékeket (evés előtt, evés után, éhgyomri, hipó érzet, stb), kimutathatjuk, mennyit sportolunk, listázhatjuk elfogyasztott ételeinket egy napra, de akár egy hónapra visszamenőleg is. Az étkezési szokásainkat egészen részletekbe menően megadhatjuk: a programnak van egy étel-adatbázisa, amelyből kiválasztatjuk menünket, így az app szénhidrátot, zsírt, fehérjét, kalóriát és még rostokat is számol. Ha tényleg lelkiismeretesen vezeti valaki az értékeket a Pilótába, tényleg segít trendeket, összefüggéseket kiszúrni, továbbá ennél a programnál is lehetőség van továbbküldeni, megosztani diabetológusunkkal vagy barátainkkal az eredményeket. Nekem kissé körülményes volt a különböző ételek keresgetése és megadása, illetve a design elég minimál, de a sok fajta diagram és grafikon kifejezetten hasznos volt.

Hasznos: 7/10

Felhasználóbarát: 7/10

Szórakoztató: 6/10

Design: 5/10

diabetes-pilot-app.jpg

diabetes-pilot-pc-glucose.jpg

Az első cikk megjelenésekor többen jeleztétek, hogy klasszak ezek az applikációk, csak éppen mindegyik angol nyelvű. Ezért a cikksorozat zárásaként, a következő appos bejegyzésben kizárólag magyar nyelvű alkalmazásokat fogunk tárgyalni. Esetleg Ti már használtok, ismertek ilyet? Ha igen, írjátok meg nekünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr7913135836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása