Cukkerberg

Mozdulj rá a mobil app-okra!

2013. március 21. - kiskatka

Irtó jó, ingyenes fitnesz-mobilalkalmazásokat lehet letölteni okostelefonra, tudtátok? Ez itt például az Endomondo-ban rögzített sétám hazafelé: buszozás helyett Budáról a Hősök teréig, majdnem 9 km, Gellért hegyi panoráma, útközben elfogyasztott Sport szelet (!) és tök jó vércukrok cserébe! Meg az érzés, hogy a mai napon is mozogtam annyit, amennyivel tartozom magamnak - priceless!

Clipboard01_7.jpg

Kismillió cikket, anyagot, tájékoztatót, figyelmeztetőt lehet a netről egy pillanat alatt letölteni arról, hogy milyen fontos a mozgás a cukorbetegeknek, meg mindenkinek, aki szeretné a cukorbetegséget megelőzni. No igen, de mégis, hogy építsem én ezt be a mindennapjaimba? Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor nagyon gusztusos, csupaizom, bombafiúk és bombalányok képeit szokták a cikk illusztrációjaként feltölteni - ami nem tűnik túl elérhető célnak számomra.

Megoldás No1: buszos zötykölődés helyett hazaséta. Az ajánlott mozgásmennyiség ugyanis egyáltalán nem extrém: napi 30 perc vagy heti 150 perc enyhén szívdobogtató mocorgás. Szóval nem kell durva dolgokra gondolni, meg maratont futni, kicsit tempósabb séta is csodákat tesz a vércukrokkal és gyönyörű tavaszi időben az élmény kenterbe veri a zsúfolt buszt. Ez tuti.

Megoldás No2.: ha kicsit is szeretsz pötyörészni a mobilodon, jó szívvel ajánlom az elérhető ingyenes applikációkat. Az Endomondo app pédául GPS segítségével követi a megtett kilométereket, akár gyalog, akár biciklivel, akár futva teszed meg.Megmutatja a megtett távot, a sebességet, az útvonalat, amit aztán trófeaként feltölthetsz a honlapra, a honlapon pedig találhatsz magadnak társakat, közösséget, akár virtuálisan, akár élőben. A paraméterek alapján pedig gyönyörűen beállítható az inzulinigény, figyelemmel követhető a fejlődés és jól látható a teljesítmény, ami elengedhetetlen az "Én vagyok az élet császára!" érzéshez. Egyetlen fontos dolog: elég erősen szívja az aksit, érdemes teljesen feltöltött mobillal elindulni.

Megoldás No3: ha most azt mondod: "Nincs okostelefonom, sem GPS-em, nekem ez nem pálya", akkor kattints a google pedometer honlapra, ahol akár manuálisan kiszámíthatod magadnak a megtett távot.

Napi 30 perc, heti 150 perc mozgás, ami lehet gyaloglás is. Nem kell puccos-botos gyaloglás (bár nekem az is bejött), csak simán gyaloglás, ami picit tempósabb a fagyitölcséres andalgásnál ;) Amíg nem próbáltad, nem tudod, ha meg tudod, akkor mit rizsázok én itt...?

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr625156885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása