Cukkerberg

Cseresznyés túrótorta "kókuszliszttel"

2012. június 10. - kiskatka

Olyan süti, amiben a lisztet kókuszreszelék helyettesíti. Anna robotgépben aprított finomra, így nem kellett megvennie méregdrágán. Szerinte a kávédaráló még jobb lehet erre a célra... :)

Cs túrótorta 4.jpg

Tovább

Béta sejt kandikamera

Az 1-es típusú cukorbetegség általában derült égből a villámcsapásként érkezik. Egyik napról a másikra szűnni nem akaró szomjúság, ólmos fáradtság, fogyás, sok-sok pisilés, esetleg körömlakklemosó-szagú lehelet - mind az inzulintermelő béta sejtek pusztulása miatt megemelkedett vércukorszint tünetei.

Ha a tünetek hirtelen jönnek is, maga a sejtpusztulás sokkal előbb indul - mire orvoshoz kerülünk, a sejtek közel 90%-a (!) már el is tűnt a szervezetből. Ezért jelent izgalmas újdonságot a Yale és a Columbia Egyetem együttműködésében végzett fejlesztés, mely röntgenfelvételhez hasonló módon képes megjeleníteni a béta sejtek állapotát és változását, vagyis akár a titokban és észrevétlenül elindult folyamatot.

main-pancreas-fdgvd64.jpg

Kék emberben piros hasnyálmirigy. Csak illusztráció.

Tovább

Egy ÉDES kisbaba érkezése

Terhességi cukros kismamánk a szülésről és az első hetekről Bálinttal:) Köszönjük a beszámolót, Heni!

>>>

Mint azt már korábban írtam, terhességem 11. hetétől inzulin terápiában részesültem. Sajnos a terhességem előtt is jelentkezett már a glukóz-intolerancia, de nem igen foglalkoztam vele. Az orvosok annyit mondtak, le kell fogyni, le kell fogyni. 12 órás ápolónői műszak mellett nem egyszerű betartani a sokszor keveset és megfelelő minőségű étkezéseket.


Ott alszik Bálint

 

Tovább
süti beállítások módosítása