Cukkerberg

Kocsmából teltházas edzőterem

2016. április 05. - kiskatka

Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere egészen elképesztő módszerrel veszi rá a falu 220 fős lakosságát az egészséges életmódra. A kocsmát edzőteremmé alakíttatta, és minden leadott kiló után kétezer forintot fizet azoknak, akik hajlandók életmódot váltani.

1_100.jpg

A versenybe összesen huszonegyen neveztek be, így a konditeremben kedden és csütörtökön, a két edzésnapon mindig sokan vannak. Az a feladatuk, hogy hat hónap alatt minél többet fogyjanak, leadott kilónként ugyanis kétezer forintot kapnak a polgármestertől. Egy túlsúlyos, ám kitartó ember egész szép összeget tud összeedzeni magának fél év alatt.

Ez a pénz akár nyaralásra  is jól jöhet, Drávaszerdahelyen ugyanis szinte senki sem él mélyszegénységben: a településen áthaladó, horvát–magyar földgázvezetéknek hála a hely a tíz leggazdagabb falu közé tartozik.

Forrás: Lemon, fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr908568514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása