Cukkerberg

Ovisztori Anitától

2012. szeptember 03. - kiskatka

Cukorbeteg gyermekek a bölcsiben, oviban, iskolában - ebben a témában hívtunk Titeket párbeszédre. Anita írja a Facebook-on:

"Sziasztok! Kisfiam nem egész 4 éve cukorbeteg, fél éve van pumpánk. Most ovit váltottunk, mert van kistesó és nagyon sok volt az utazás. Ma volt az első nap, hát nem vagyok elégedett. Felvettek négy órában egy ember, mert kell cukrot mérni, bólust adni majd. De 8:45 előtt nem vihetem a gyereket. Akkor ma közölték,hogy cukormérés nem lehet a többi gyerek előtt, mert stressz éri őket?! Komolyan mi ez? :O Pont a gyerekek azok akik ezt elfogadják. A másik oviban minden jól ment, csak lenne olyan messze... Majd gondolom pisilni is külön kell menni, nehogy meglássák a kanült! Szánalmas, ami itt megy, és dühítőek érzem!"

vackor.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr264749023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gondolatom 2012.09.07. 15:44:55

Sajnos ez a mai helyzet kis hazánkban.
Cukorbeteg gyermek óvodai elhelyezése a "lehetetlen küldetés" kategória.
A gyereket kötelező beíratni,de hogy ott normális ellátást kapjon és BIZTONSÁGBAN legyen,az nem követelmény!Szomorú!!!

kiskatka 2012.09.07. 20:56:53

@gondolatom: Ha problémás is, azért nem lehetetlen, itt a blogon is van pozitív példa. Nagyon bízom benne, hogy minél több szó esik a cukorbeteg gyergőcökről, annál inkább el tudjuk oszlatni a félelmeket, félreértéseket és segíthetünk megmutatni, a diab nem a világ vége és nem lehetetlen küldetés.
süti beállítások módosítása