Cukkerberg

Munkahelyi vészhelyzetek

2024. március 27. - szabari.betti

istockphoto-1467280458-612x612.jpg

Cukorbetegséggel kapcsolatos vészhelyzetek bárhol és bármikor előfordulhatnak! Minél régebb óta élsz 1-es vagy 2-es típusú diabétesszel, annál valószínűbb, hogy esetenként olyan helyzetbe kerülsz, amikor valaki más segítségére van szükséged a kezeléshez. Szélsőséges esetekben az életedet mentheti meg, ha tudatod a munkáltatóddal és munkatársaiddal, hogy cukorbeteg vagy. Íme néhány tipp a diabétesz munkahelyen történő kézbentartásához. 

Tovább

Miért fontos a szóhasználat?

brett-jordan-pompxtcvyho-unsplash.jpg

Ha cukorbeteg vagy, valószínűleg ismered már a diabétesszel kapcsolatos negatív nyelvezetet és előítéleteket is. Ahogy azt mind tudjuk, általában sok stigma jár a cukorbetegséggel, de ennek nem szabadna így lennie. A szavak erősek, és pozitívan vagy negatívan is keményen meghatározhatják az egyének érzéseit vagy gondolatait az adott dolgokról, témákról. Emiatt szerintem fontos, hogy elkezdjük megváltoztatni a diabétesszel kapcsolatos szóhasználatot, hogy a róla szóló kommunikáció befogadó, tiszteletteljes és stigmamentes legyen.

Tovább

Etikett a diabétesz-közösségben

hannah-busing-zyx1bk9mqma-unsplash.jpg

Sok cukorbeteg ember egyetért abban, hogy a diabéteszes közösséghez való csatlakozás és odatartozás óriási segítséget jelent számukra a mindennapi kihívások során. A sorstársak sokszor tudják támogatni egymást  a tapasztalatok megosztásával, az egyes nehézségek átbeszélésével. A kommunikáció mikéntje azonban kulcsfontosságú. 

Tovább

Én még soha

letoltes.png

Van az a közismert játék, amikor az adott körben a "mesélő" mond egy tevékenységet "Én még soha..." kezdettel, és ha ez igaz rád, tehát te már csináltál ilyet, akkor csinálnod kell valamit (kapsz egy pontot, innod kell valamit, teljesítened kell egy kihívást, ilyesmi). Egy ideje gondolkozom azon, hogy milyen vicces lenne ezt a játékot átültetni a diabéteszes univerzumba. Ehhez már egy listát is összeállítottam. Ti hány pontot kapnátok? 

Tovább
süti beállítások módosítása