Cukkerberg

Elmúlik-e a terhességi diabétesz szülés után?

2023. szeptember 29. - szabari.betti

istockphoto-1399580061-612x612.jpg

A terhességi cukorbetegség egy gyakori állapot, a terhes nők akár 10%-a is megtapasztalja. Nehéz lehet vele együtt élni, de kezelhető. A legtöbb nő a diagnózis után is egészséges marad. Alább a terhességi diabéteszről írtunk és arról, mi történik a szülés után.

Tovább

Milyen érzés a magas vércukorszint?

sweet-life-pqtd9zb_nr8-unsplash.jpg

A magas vércukorszint időről időre az életed része, ha cukorbeteg vagy. Sokan azonban nem tudják, milyen is valójában a magas vércukorszint, néha egészen addig, amíg a cukruk veszélyesen meg nem emelkedik. Ez a cikk taglalja a magas vércukorszint jeleit és tüneteit, azt, hogy milyen érzés, ha magas, és mit tehetsz a vércukorszint gyors csökkentése érdekében. 

Tovább

Krónikus betegséggel élni

istockphoto-1432634229-612x612.jpg

Egy egyéni tanácsadó vagy egy támogató csoport segíthet kezelni a stresszt, a fájdalmat és a fáradtságot, amelyek egy krónikus betegséget kísérhetnek. Ha valaki kevésbé tud megbirkózni egy ilyen állapottal, erre utaló tünetek lehetnek a zavart alvás, a testfájdalmak, a szorongás és az ingerlékenység. A legjobb, ha korán kérünk segítséget, ha ezek fennállnak. A krónikus betegségekről, és az azokkal való megbirkózásról írtunk nektek.

Tovább

Hogyan gondoskodj cukorbeteg kedvencedről?

andrew-schultz-dtsdd968mpw-unsplash.jpg

A diabétesz témakör leggyakrabban az emberekről szól, de a cukorbetegség nem kizárólagosan emberi betegség. A házi kedvenceidre is hatással lehet! Ne aggódj viszont – a diabéteszes háziállatok is hosszú, egészséges életet élhetnek, ha betegségüket korán diagnosztizálják és jól kezelik. Íme, amit tudnod kell kedvenceid cukorbetegségéről.

Tovább

T1D útikalauz bébiszittereknek

istockphoto-1369591176-612x612.jpg

Az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermek ellátása új kihívást jelenthet még a legtapasztaltabb szitter számára is. A normál gondozáson túlmenően vannak olyan extra szempontok diabétesz esetén, amelyeket feltétlenül ismerni kell a gyermek biztonsága érdekében. Azért ne csüggedj! Íme a három legfontosabb téma, amelyeket ismerned kell, mielőtt a szülők kimennek az ajtón.

Tovább
süti beállítások módosítása