Cukkerberg

Home office diabétesszel

2022. január 19. - szabari.betti

homeoffice-1024x685.jpg

Egy érdekes cikk jött szembe a minap, amelyben a jelenlegi járványhelyzet miatt otthonról dolgozó cukorbetegek osztják meg tapasztalataikat a home office-szal kapcsolatban. Ennek a kivonatát hoztuk el nektek!

Természetesen az otthoni munkavégzés kiváltság. Nem minden munkakör, terület és munkahely teszi lehetővé a távmunkát. Még ha van is lehetőség otthonról dolgozni, ez nem mindenki számára a legjobb választás. A COVID-19 által okozott nehézségek közepette a home office néhány embernek pozitív élménynek bizonyult, míg másoknak hiányzik a személyes találkozás. Arra a kérdésre, hogy ki hogyan kezeli diabéteszét az otthoni munka közben, a következő válaszok érkeztek:

Tovább

Megfázás és influenza - mit tegyünk?

flu-and-diabetes.png

A megbetegedés sokszor ijesztő lehet, különösen akkor, ha 1-es típusú diabétesszel társul. Miközben a szervezet megpróbálja leküzdeni a vírust, megemelkedhet a vércukorszint, ami akár veszélyes is lehet. ha pedig eleve nem érzed jól magad, nehéz lehet megfelelő mennyiségű folyadékot bevinni vagy akár enni, ami miatt túlságosan kimerülhetsz. Aztán ott van a gyógyszerek kérdése - mit kell/lehet bevenni, hogyan kell adagolni, ha szükséges. Sok mindent meg kell fontolni, de megnyugodhatunk! Ugyan ez a szezon kihívások elé állíthat minket az egészségünk megőrzésével kapcsolatban, segítségül összegyűjtöttünk pár tanácsot a megfázás vagy az influenza elleni küzdelemhez.

Tovább
süti beállítások módosítása