Cukkerberg

Rólunk

2016. január 24. - kiskatka

Helló! Ez itt a Cukkerberg, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja!

Az Egy Csepp Figyelem Alapítványról

1_88.jpgAz Egy Csepp Figyelem Alapítványt Erős Antónia hozta létre 2005-ben azzal a céllal, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget és annak veszélyeit. Netti 1995 óta cukorbeteg, inzulinnal kezeli magát. Azt vallja, lehet élni egészségesen cukorbetegen is, csak be kell tartani a szabályokat: egészségesen táplálkozni, rendszeresen mozogni, ellenőrizni a vércukorszintet naponta többször, és orvosi ellenőrzésre járni.

Nagyon sok programunk van! Egész évben járjuk az országot és ingyenes egészségügyi szűréseket tartunk, a Patikaprogram keretében fut a gyógyszerészi gondozás, pedagógusokat oktatunk a Belevalók program keretében, minden évben meghirdetjük a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt és háziversenyt, novemberben pedig a SYMA csarnokban rendezzük több ezer fős rendezvényünket, az Egy Csepp Világnapot - csak hogy a legfőbbeket említsem.

Programjainkról értesülhettek a honlapunkon, illetve a Facebookon és az Instagramon!

Egyszer élünk. A cukorbetegség figyelmet követel.

1_89.jpgAz egycseppes csapat, az alapítvány 10. születésnapján

Kik írják a blogot?

21015668_1973706066181994_318463408_n_1.jpgSzabari Betti vagyok, frissen végzett építészmérnök, emellett "munka-hobbim" a diabétesz edukáció. Nyaranta (elsősorban) cukorbeteg gyerekekkel foglalkozom a Bátor Táborban és a Juvenilis-Diab-Help táboraiban, valamint részt veszek az alapítvány Belevalók oktatóprogramjában, mint betegedukátor. Magam is diabéteszes vagyok 11 éves korom óta, nemrég váltottam inzulinpumpára, amit életem egyik legjobb döntésének tartok. Úgy érzem, minden nehézség ellenére sok pozitívumot is magaménak tudhatok a cukorbetegség kapcsán - tudást, fegyelmet, szemléletmódot, élményeket, barátokat. Abban bízom, a blogon keresztül- az információcserén túl - megoszthatjuk élményeinket, tudásunkat, tapasztalatainkat egymással.

 

 

2_31.jpgEz lennék én, Dr Kiss Kata, alias kiskatka. Biológiából doktoráltam, a kutatásban dolgozom, szakterületem a sejt- és molekuláris biológia.

2011 óta ügyködöm az alapítvány csapatában. Három éves koromtól vagyok 1-es típusú cukorbeteg, jó pár éve inzulinpumpát használok. Diabétesz edukátori papírkám is van. Bátor Táborban, Juvenilis-Diab Help táborokban, családcsoportokban, cukorbeteg rendezvényeken találkozhattál velem itt-ott.

Célom a blogon hiteles, friss, közérdekű és használható információkkal szolgálni mindenkinek, aki cukorbetegséggel él vagy érdekli a téma. Nagyon szeretném továbbá, ha a blog amolyan közösségi felület és találkozási pont is lehetne, ami összeköt bennünket. Ha már egy cipőben járunk, nem igaz?

Nagyon szeretünk történeteket, élményeket, véleményeket kirakni a blogra!
Ha Neked is van ilyen, írj nekünk levelet!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr438308394
süti beállítások módosítása