Cukkerberg

Inzulintabletta?

2012. július 12. - kiskatka

A MIT kutatói lenyelhető, ultrahangos gyógyszerkapszulát fejlesztenek, ami segíti a szájon át bevitt hatóanyagok felszívódását a bélből - akár még az inzulinét is. A reményteli fejlesztés a jövőben talán kiválthatja sok cukorbeteg esetében a napi inzulininjekciókat.

Pills-Needle.jpg

fotó innen

Tovább

Tiptop flip-flop

A cukorbeteg lábnak nyáron két "ellensége" támad: az egyik a szemölcs/keményedés/gombás fertőzések eltávolítására használatos csodatapaszok (erodálhatja a lábujjunkat is, keresd a figyelmeztetéseket a dobozon), a másik pedig a flip-flop papucs. A flip-flop papucsok nem adnak megfelelő alátámasztást a lábnak és semmilyen védelmet nem nyújtanak a lábujjaknak - ezért viseletük maximum napi néhány órára javasolt. Ortopéd orvosok tanácsai következnek, némi diabétesz hozzáköltéssel.

flip_flops.jpg

fotó innen

Tovább

A Metformintól okosabb leszel?

Annyit hallani a gyógyszerek káros mellékhatásairól, hogy igazán meglepő a hír: a Metformin nevű diabéteszgyógyszer pozitív mellékhatásként serkenti az idegsejtek növekedését és növeli a tanulási képességeket! Legalábbis kisegereknél. A hatást emberben még nem igazolták, de remény ébred a Metformin használatára egyéb, a központi idegrendszert érintő problémák esetén is, mint például az Alzheimer betegség, stroke, tumoros elváltozások vagy akár baleseti sérülések.

lazy_mouse.jpg

Ez a megoldás nem elfogadható, habár nagyon elmés...

Tovább
süti beállítások módosítása