A Magyarország Cukormentes Tortáját bemutató sorozatunk az utolsó döntőséhez érkezett. Az Epres túrógombóc torta Sabján Adrienn alkotása és a Cake to go Budapestbe kell érte rohanni (persze nem most rögtön, hiszen a döntős torták csak augusztus 20-a után kerülhetnek a pultokba, azonban biztos vagyok benne, hogy nagyon kapós lesz, úgyhogy a rohanást nem árt már jó előre begyakorolni). Széchy Eszter, az alapítvány dietetikusa elemez.
Ez a torta nekem a szó legnemesebb értelmében maga a RETRO. Amikor az elődöntőn beleharaptam egyből visszarepített a gyerekkoromba, ugyanis gyakorlatilag akkor ettem utoljára klasszikus túrógombócot. Mindezt úgy, hogy nálunk sem az eper, sem a fahéj, sem a rózsabors, sem a füstölt pirospaprika nem volt túrógombóc tartozék (tegye fel a kezét, akinél igen…), márpedig ezek egytől egyig megtalálhatók ebben a tortában.
Ha személyes blogról lenne szó, most azt a bizonyos három betűt és sok kérdőjelet írnék ide, de a munkahelyem jó hírére való tekintettel csak annyit mondok, hogy őőőrület! A cseppet sem száraz tények pedig: citromos piskóta, citromos-fahéjas túrókrém, fűszeres eperbetét, citromos krémsajt réteg és fahéjas morzsa. Mondtam már, hogy őőőrület?!