Cukkerberg

Lila Moss a kifutón

2021. szeptember 30. - szabari.betti

lila-moss-insulin-pump-runway-fashion-week.jpg

Kate Moss szupermodell és lánya, Lila Moss rengeteg figyelmet kapott, miután mindketten a Fendi x Versace kifutón sétáltak a milánói divathéten. Lila egy sokak számára szokatlan kiegészítőt is viselt: az inzulinpumpáját.  A 18 éves modell ugyanis 1-es típusú cukorbeteg, az Omnipod-ja jól látható helyen volt a combján, miközben egy fürdőruhát mutatott be a kifutón.

Tovább

1-es típusú valóság Venezuelában

image770x420cropped.jpg

Nicolas Maduro, Hugo Chavez elődjének 2013-as megválasztása óta Venezuela lakosságának tízezreit önkényesen vették őrizetbe. Egy friss jelentés szerint a becslések alapján 2015 óta több, mint 8200 "bíróságon kívüli kivégzést" hajtottak végre. A kormány megtagadja a humanitárius válság kihirdetését annak ellenére, hogy az emberek mélyszegénységben élnek. A venezuelaiak éheznek, és a kormány nem enged be az országba nemzetközi segítséget, ami nem sok reményt hagy a határokon belül szenvedő civilek számára. Az alábbi írás Martha Palma Troconistól újságírótól származik, aki egy olyan családdal találkozott Venezuelában, ahol egy 1-es típusú cukorbeteg kislány próbál túlélni szörnyű körülmények között.

Tovább

Ne vessz el!

"A minap egy elveszett idős néni kért tőlem segítséget a kis téren, a lakótelep óriási házai között. Csak egy rövid sétára indult, de eltévedt és nem tudta melyik út viszi őt haza. Természetesen elkísértem és közben az jutott eszembe, hogy összegyűjtök néhány tanácsot, melyek kirándulások közben hasznosak lehetnek." Maminti tündér jelentkezik.

ne_vessz_el.jpg

Jó, ha van nálad:

1) Telefon
Bekapcsolt állapotban lévő, feltöltött mobiltelefon, amin baj esetén segítséget tudsz kérni. A
telefon nem csak erre jó. Lehet vele világítani, fény- vagy hangjelzést adni.

2) Offline térképes applikáció
Én a Locusmap-et használom. Magyarország és számos külföldi ország térképe letölthető és
offline módban is használható. Az applikáció előnye, hogy helymeghatározással (bekapcsolt
gps) jelenlegi helyzetünket, a jelölt és jelöletlen turista utakat nagy pontossággal mutatja. És
akár előre megtervezett útvonal is feltölthető rá.
Ilyen applikáció még például az Osmand is.

Tovább

Sör!

26-052442-man_goes_on_beer_only_diet_loses_25_pounds.jpg

Talán mondhatjuk, hogy napjainkban a sör aranykorát éljük, csak az Egyesült Államokban például 2700 kézműves sörfőzde működik. A sörözési lehetőségek bőségesek: IPA, APA, stouton, belga búzasör, amit akarsz... Attól még, hogy cukorbeteg vagy, a társadalmi életedről nem kell lemondani, sőt, a sör iránti szeretetedről sem. Annyi a lényeg, hogy a sörfogyasztásod minden esetben biztonságos legyen. Ehhez gyűjtöttünk össze pár tanácsot!

Tovább

Túraajánlók Mamintitől

Az őszről ne csak az iskolatáska jusson az eszünkbe! ;) Vegyük elő a hátizsákokat, pakoljunk fel enni- és innivalót. Húzzunk kényelmes lábbelit és ruházatot. Bökjünk a térképre és induljunk kirándulni!

Hogy merre menjünk?
Ebben szeretne most egy kis segítséget nyújtani Maminti tündér!
Az alábbi weboldalakat böngészve mindenki megtalálhatja a neki való útvonalat :)

20190914_111139.jpg

Tovább

Forradalmi megoldás az olaszoktól: beültethető inzulinadagoló

 

an-implantable-device.jpg

A napokban reppent fel a hír, miszerint elképzelhető, hogy a diabétesszel élők elbúcsúzhatnak a tűszúrások egy részétől. Olyan új módszerről van szó ugyanis, amely injekció nélkül lehetővé teszi, hogy a cukorbetegek megfelelő mennyiségű inzulinhoz jussanak. A fejlesztés olasz kutatókhoz fűződik.

Tovább
süti beállítások módosítása