Cukkerberg

10 dolog, amit kerülj el, ha alacsony a vércukrod!

2020. augusztus 16. - szabari.betti

images_12.jpg

Oké. Az alacsony vércukorszint pocsék. Ez biztos. Senkinek nincs rá szüksége, senki sem akarja, de cukorbetegségben ez időről időre megtörténik. Teljesen változó, hogy kinél hogyan jelentkezik, sokszor ugyanazon személynél is más és más két hipogliémia. Egyesek intenzívek, mások gyengébbek és alattomosak. De legyen bármilyen, sosem érezzük magunkat jól közben. Néha lassúnak érezzük magunkat, néha mindent fel akarunk falni közben, néha rohanunk, vagy olyan pillanatokban nevetünk, amikor nem kéne. Az agyunk nem mindig működik megfelelően ilyenkor! Összegyűjtöttünk tíz tevékenységet, amiben semmiképp ne kezdj bele, ha épp "lent vagy"!

Tovább

9 "fun fact" Frederick Bantingról

todays-google-doodle-frederick-banting-704x454-1.jpg

Frederick Banting 1921-ben fedezte fel az inzulint segédjével, Charles Best-tel, megmentve ezáltal cukorbetegek millióit. 1891. november 14-én született Kanadában, az Banting tiszteletére az ő születésnapján ünnepeljük a diabétesz világnapját. Összegyűjtöttünk néhány vicces vagy váratlan tényt az emberről, aki azon túl, hogy az inzulin felfedezőjeként ismert, képregény hősként is debütált.

Tovább

Te, én, és a diabéteszem

shutterstock_1186242634.jpg

Megtalálni az "igazit" manapság talán az egyik legnehezebb feladat. Még a legjobb körülmények között is izgalmas és félelmetes lehet az, hogy pontosan mikor, hogyan és mennyire nyílj meg egy potenciális új személynek. Ezt tovább tetézheti egy krónikus betegség, mint például a diabétesz. De feltétlenül bonyolulttá teszi ez a dolgokat? Röviden, nem szükségszerűen. Valószínűleg nem is számít, hogy a kapcsolatod melyik szakaszában jártok, a diabétesz sok agyalni valót ad az embernek. Akár egy friss kapcsolatban navigálsz éppen, akár már egy évtizedek óta tartó viszonyt élvezel, akár ebben a hónapban esküdtél (ez esetben gratulálunk!), vessünk egy pillantást azokra a tanácsokra, amelyek a cukorbeteg és nem cukorbeteg félnek is segíthetnek a párkapcsolat során, különös tekintettel arra a személyre, akinek nincs diabétesze, mégis együtt él vele, nap mint nap.

Tovább
süti beállítások módosítása