Cukkerberg

Zsűritagok cukrászszerepben - Sajtótájékoztató 2016.

2016. május 03. - kiskatka

Sajtóközlemény 2016. május 3.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijének hírességei – Erős Antónia, Mautner Zsófi, Vadon Jani és Jókuti András – egészséges édességet kreáltak az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtóeseményén, a Zsolnay Kávéházban. Az általuk összeállított desszertről hamarosan már nem szabad azt mondani, hogy diabetikus, mert ez a fogalom július 20-tól megszűnik. A változás a gyártókat és a vásárlókat, köztük több százezer cukorbeteget is érinti, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, együttműködésben az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal, segít az eligazodásban.

1_104.jpg

Nézegessetek fotókat ITT!

Kötényt öltöttek magukra a hírességek, akik a Zsolnay Kávéház cukrászmestere, Bechmann György irányításával egy hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertet alkottak. Ez az édesség ma még diabetikusnak is nevezhető, de július 20-tól megszűnik ez a fogalom. A cukorbetegek a tápértékjelölésből és bizonyos tápanyag-összetételre vonatkozó állításokból (pl. alacsony cukortartalmú, cukormentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz) tájékozódhatnak egy adott élelmiszer szénhidrát- és cukortartalmáról. Fontos ezzel tisztában lenniük a cukrászoknak is, akik az alapítvány által, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének közreműködésével és a Dcont® vércukormérő készülékeket fejlesztő és gyártó 77 Elektronika Kft. támogatásával létrehozott Magyarország Cukormentes Tortája versenyen elindulnak. Június 15-ig az ország bármely cukrászdája pályázhat, akár több tortával. Idén is csak egészséges tortarecepteket vár a zsűri, azaz fehér liszt, és hozzáadott cukor nélkül készült tortákét. Nyáron pedig startol a háziverseny is hobbicukrászoknak.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 3 éve indította el „Belevalók” néven ingyenes képzését pedagógusoknak, hogy felkészítse őket a cukorbeteg gyerekek körüli mindennapi feladatokra. Ma Magyarországon gyakori, hogy nem veszik fel a cukorbeteg gyereket óvodába, illetve iskolai ellátásuk körül is sok a kérdőjel. A „Belevalók” indulása óta 25 oktatást tartott az alapítvány, melyen 2000 pedagógus szerzett ismereteket a cukorbeteg gyermekek gondozásáról. Idén a Neckermann is csatlakozott a program támogatóihoz, a cukorbetegek mindennapjait idén 30 éve segítő 77 Elektronika Kft.-hez és a KIA Motors Hungary-hoz. Szakmai partnerként pedig a Magyar Diabetes Társaság és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége segíti a „Belevalókat”, amely már harmadik éve része az ELTE hivatalos képzési programjának is. A „Belevalók” programot bárki támogathatja adója 1%-ával is, amit május 20-ig lehet felajánlani.

A már hagyományos Cseppont Patikahetek újdonsága, hogy idén az akció időtartama két hét lesz. Ennek keretében május 17-31. között a már megszokott vércukor-, vérnyomás-, koleszterinmérés mellett 27%-os mérőeszköz és 5%-os tesztcsík akció is várja az érdeklődőket az alapítvány logójával ellátott Cseppont Patikákban. Támogatók: a Roche és a HARTMANN-RICO Hungária Kft.

3_31.jpg

Ingyenes szűrésekre is ad lehetőséget az alapítvány: az Egyszer Élünk Körút már elindult, a sárga sátrak jelen lesznek ismert gasztro-fesztiválokon és családi napokon. A 77 Elektronikának, a Roche-nak és HARTMANN-RICO Hungária Kft.-nek köszönhetően bárki megméretheti vércukrát, vérnyomását, koleszterinszintjét, egyes állomásokon az Ilcsi Szépítő Füvek szakértői nyújtanak bőrápolási tanácsadást, az Allegro Kft. pedig hasznos ismereteket ad át a sebkezelésről. A szűrésen a 77 Elektronika legújabb fejlesztésű okos vércukormérőjét, a Dcont® MAGOR készüléket használjuk, mely a tárolt adatok alapján képes kiszámolni és jelezni a betegnek, hogy megnőtt az esélye a hipoglikémiára, azaz a vészesen alacsony vércukorszintre.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány küldetését idén egy új partner, a MetLife is támogatja. A biztosító társaság névadó szponzora az alapítvány nyári rendezvényének, a "MetLife - Egy Csepp Figyelem családi egészségnap és jótékonysági golfversenynek”, valamint egész évben rizikószűréssel lesz ott az Egyszer Élünk körút kiemelt állomásain. A novemberi Egy Csepp Világnap megrendezését is támogatja, és munkatársai önkéntesként is szerepet vállalnak a rendezvényeken. A jótékonysági golfverseny hírességek és népszerű sportolók jelenlétével június 18-án, a tatai Old Lake Golf Club-ban lesz. Az alapítvány ingyenes családi egészségnapját, az Egy Csepp Világnapot pedig november 13-án rendezi neves fellépőkkel, részben a főtámogató 77 Elektronika jóvoltából.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr638723404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása