Cukkerberg

Last minute ajándék No2.

2012. december 22. - kiskatka

Last minute ajándék cukorbeteg ismerősödnek No2: olyan tartó, amiben magával hurcolhatja nap mint nap biztonságosan a szőlőcukrot, gyümölcslevet vagy bármilyen plusz szénhidrátot, amit alacsony vércukorszint kezelésére tart magánál. Nomeg az egyéb kismillió dolgot, amit általában magunknál tartunk.

Emergency Pouch.jpgha szeretnél ilyet varrni, akkor itt megmutatják, hogy kell

Tovább

Óvónői vélemény az ovisztorikhoz

Egy korábbi posztban Melinda írta meg, milyen nehézségekkel és problémákkal kell szembenézniük az óvodában a fia cukorbetegsége miatt. Ehhez a poszthoz érkezett komment, amit kiemeltem ide, mert szerintem nagyon érdemes és hálásan köszönöm, hogy hozzászóltál, kedves Polla60. Óvónői vélemény a cukorbetegség kontra óvoda témakörben.

DiabetesKidLAST300.jpgKép forrás

"Nem értem én ezt. A csoportomban van egy kislány, akinek a teste 50%-ban megégett. Az édesanyja Debrecenből hordta ki két évig, mert ott nem vették fel. Van az óvodánkban egy kislány, akinek az életmentő injekcióját a hűtőszekrényben tartjuk. Elhívtuk az orvost, hogy magyarázza el, mit kell tennünk, ha baj van. Számtalan speciális étkezésű gyerekünk volt már. Szülő behozza az ételt, dajka néni megmelegíti. Ennyi. És nem 25, hanem 29 gyerek mellett is. Van egy kisfiúnk, aki nehezen jár. A tavaszi kirándulásunkkor teljesen természetes volt, hogy őt is visszük. Az édesanyja velünk tartott, hogy segítse, ha elfáradna. Ezek a dolgok nekünk nem jelentenek terhet, Külön feladatot igen, de terhet nem. Miért fosztanánk meg ezeket a gyerekeket bármitől is? Más miért nem így gondolkodik? Más miért lett óvónő?"

Tárt karokkal várom továbbra is a véleményeket, történeteket a témában:
kata.kiss@egycseppfigyelem.hu

Leszoknál? Kezdj el mozogni!

A falat kaparod egy cigiért? Akkor indulj mozogni! Egy új kutatás szerint ugyanis a testmozgás csökkenti a cigaretta utáni őrjítő vágyat. Talán mert a mozgás olyan folyamatokat indít el a szervezetedben, melyek a nikotinfüggőséget okozó hatásokhoz hasonlóak - ezt egyelőre nem lehet tudni.

A gyúrásnál hatékonyabbnak bizonyultak az intenzív aerob mozgásformák, úgyhogy lehetőség szerint válaszd a futást, biciklizést, úszást vagy valami ezekhez hasonló mocorgást. Aki pedig nem hiszi, járjon utána és a tapasztalatokról kérdezze a volt-dohányos futókat, mint például Dagadt Köcsög (alias Gergő) vagy Szabi!

oldman.jpgIdős ember cigarettával

Háziverseny: győztes a Máktorta sültszilva mousse-szal

Megvan a "Magyarország Cukormentes Tortája" Háziverseny győztese: Puszta Laura olyan máktortát dobott össze sültszilva mousse-szal, hogy a Mautner Zsófi-vezette zsűri mindhárom tagja megnyalta mind a tíz ujját utána! Mák, szilva, ráadásul liszt nélkül egy süteményben: nem csak alacsony szénhidráttartalom, de még isteni finom is. Itt vannak a részletek!

Süssétek meg Ti is, olvassatok tovább!

pl.png

Tovább
süti beállítások módosítása