Cukkerberg

Különdíjas: Pekándiós sajttorta

2014. szeptember 17. - kiskatka

A Magyarország Cukormentes Tortája Háziverseny egyik különdíjasa Herczegné Knap Daniella különleges süteménye, a Diétás pekándiós sajttorta karamellréteggel. A különdíjat a verseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft., a Dcont TREND, az egyetlen VALÓBAN MAGYAR vércukormérő család fejlesztője és gyártója ajánlotta fel. 

Alább a recept!

2_10.jpg

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny és háziverseny főtámogatója idén is a 77 Elektronika Kft., a Dcont TREND, az egyetlen VALÓBAN MAGYAR vércukormérő család fejlesztője és gyártója. A főtámogató „különdíjat" ajánlott fel, mely egy Dcont TREND vércukormérőt is tartalmazó ajándékcsomag, melyet a Diétás pekándiós sajttorta karamell réteggel készítője, Herczegné Knap Daniella vihetett haza. Gratulálunk!

3_9.jpg

A zsűri és a különdíjas

A Pekándiós sajttorta 12 szeletes, egy szeletre 190 kcal és 8,8 g szénhidrát értékekkel érdemes számolni. Az értékek függnek a használt konkrét alapanyagoktól, ezért kérünk Titeket, mindig számoljatok utána a megsütött sütemények konkrét számainak.

A Diétás Pekándiós Sajttorta Karamell Réteggel receptje:

Zabkekszhez:
-50g zabpehely
-20g zabkorpa
-10g lenmagliszt
-20g tejföl (12%-os)
-30g belga vaj
-40g eritrit
-1csipet só
-1g sütőpor

Zabkekeszes réteghez:
-125g házi, ledarált zabkeksz
-20g durvára tört pekándió
-25g belga vaj

Sajtkrémes réteghez:
-400g light lágy sajtkrém (99kcal/100g , 3.3g ch/100g)
-100g 12%-os krémes tejföl (200g-ból a savót leválasztva)
-3db M-es méretű tojás
-20g mandulaliszt
-120g eritritpor
-1/2kk Madagaszkári Bourbon Vanília őrlemény

Karamellás réteghez:
-100g tej
-50g cukrozatlan tejszín
-3db Éden diabetikus tejkaramella (cukorbetegek is fogyaszthatják,maltittal édesített termék ,313kcal/100g ,51g ch/100g ebből cukoralkohol 51g)1db=12g tehát 37,56kcal-t és 6,12g ch-t tartalmaz)
-4g étkezési zselatin

Diszités:
-1db Éden diabetikus tejkaramella(cukorbetegek is fogyaszthatják,maltittal édesített termék ,313kcal/100g ,51g ch/100g ebből cukoralkohol 51g)1db=12g tehát 37,56kcal-t és 6,12g ch-t tartalmaz)
-1tk cukrozatlan tejszín
-8db pekándió

Elkészítés:

A zabkekszhez a zabpelyhet, korpát, lenmaglisztet, sütőport, sót, eritritet egy tálba összekeverjük, a vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük, majd a tejfölt is belemérjük és jól összedolgozzuk. Egy szilikon lappal bélelt tepsibe halmokat mérünk ki a tésztából, amelyet kicsit kézzel lelapítunk, majd 180C-on légkeveréses sütőben aranyszínűre sütjük. Amikor megsült, kivesszük és egy rácsra helyezzük őket, hogy száradjanak.

Amikor teljesen kihűltek a kekszek, akkor kávédarálón ledaráljuk, hozzákeverjük az összetört pekándiót és az olvasztott vajat, és egy 16cm-es tortaformába nyomkodjuk, majd 200C-on néhány perc alatt elősütjük.
Közben a sajtkrémes réteghez összekeverjük a sajtkrémet, a tejfölt (előző nap kimértem 200g tejfölt és egy éjszakán át papírtörlővel kibélelt szűrőn keresztül leválasztottam a savót, így 100g krémes terméket kaptam) az eritritport, a mandulalisztet, a bourbon vanília őrleményt és egyenként a tojásokat is. Ezután az elősütött kekszes alapra öntjük a krémet és a formát egy mélyebb tepsibe állítjuk, amelybe vizet öntünk kb a forma feléig, 150C-on kb 90percig sütjük.

Amikor kész, a formában hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, elkészítjük hozzá a karamellás réteget, mégpedig úgy, hogy a tejet a tejszínnel összekeverjük és egy kis edényben felmelegítjük, majd a diabetikus karamellákat összetörve beletesszük, mint ganache készítésnél a csokoládét és addig kevergetjük amíg fel nem olvad, csak a ganache-val ellentétben itt még kicsit összefőzzük, hogy sűrűsödjön. Egy kevés vízben a zselatint felmelegítjük, majd a karamellás krémhez keverjük. Ezután ezt a karamellás krémet a sajttortánk tetejére öntjük, és hűtőbe tesszük dermedni. Amikor megdermed a krém, akkor a sajttortánkat kivesszük a formából és egy tk. tejszínben felolvasztott diabetikus karamellával és pekándióval díszítjük.

A nyertes Rozmaringos szilvatorta receptje ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr436705331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása