Cukkerberg

Interjú Edie-vel - pozitív testkép cukorbetegen

2023. október 31. - szabari.betti

blogedie_on_body_positivity_as_a_person_with_diabetes.jpg

Az úgynevezett "body positivity" egy utazás, és nem kétséges, hogy néha nehéz is lehet. A külvilágban rengeteg hatás ér bennünket, amelyek azt sugallják, hogy a testünk nem olyan, amilyennek lennie kellene. A cukorbetegek gyakran küzdenek a testükkel fennálló kapcsolatuk miatt. A mySugr.com munkatársai beszélgettek Edie-vel, aki szenvedélyes, mesés és kreatív. Történetesen 1-es típusú cukorbetegséggel is él. Edie rajong a test pozitivitásáért, és csodálatos szószólója annak, hogy szeressük azt a testet, amelyben éppen tartózkodunk. Ha többet szeretnél megtudni a testszeretethez vezető útjáról, folytasd az olvasást.

Tovább

Megfázás és influenza - mit tegyünk?

istockphoto-1405643468-612x612.jpg

A megbetegedés ijesztő lehet, különösen akkor, ha te vagy egy szeretted 1-es típusú cukorbeteg. Miközben a szervezet megpróbálja leküzdeni a vírust, a vércukorszint gyakran megemelkedik. Ha pedig nem érzed jól magad, nehéznek találhatod a folyadékbevitelt vagy akár az evést is, ami miatt túlságosan kimerülsz. Aztán ott van a gyógyszerek kérdése – mit kell bevenni, és hogyan kell adagolni, ha szükséges. Sok mindent meg kell fontolni, de megnyugodhatsz! Ugyan ez a szezon kihívásokat hoz magával az egészségünk megőrzésével kapcsolatban, íme egy hasznos útmutatás a megfázás vagy influenza elleni küzdelemhez.

Tovább

Hogyan kezdd újra az önmenedzsmentet egy kiégés után?

verne-ho-vio0tyzxl4u-unsplash.jpg

A cukorbetegséggel való együttélés megállás nélkül, napról napra, óráról órára kötelezettségek listájával jár. Ha érezted már azt valaha, hogy túl nyomasztó ez az életmód, és inkább feladnád, hogy elfáradtál a végtelen a feladatokban, nem vagy egyedül. Ezzel a cikkel arra az élethelyzetre szeretnék segítséggel szolgálni, amikor túljutsz egy diabétesz okozta kiégésen, és próbálsz visszatérni a napi cukorbetegség-kezelési rutinodhoz.

Tovább
süti beállítások módosítása