Cukkerberg

COVID-19 és diabétesz 2.0 - gyakorlati tanácsok

2020. március 29. - szabari.betti

flu_blue_sweater_illness_temperature_fever_thermometer.jpg

Mindenképpen szerettük volna blogunkon is közzétenni Dr. Jávorfi Tamás gyakorlati ajánlásait 1-es és 2-es típusú diabétesszel élők számára, az új típusú koronavírussal kapcsolatban. Egy nagyon összeszedett, komplex és átlátható irományt tett közzé azt illetően, mire kell ilyenkor a legjobban odafigyelnünk, hogyan csökkenthetjük minimálisra a koronavírus okozta rizikókat.

Tovább

Felépülni a koronavírusból cukorbetegen - egy valós történet

coronavirus_compressed.jpg

A minap egy több, mint érdekes cikkre találtam a BBC News oldalán, amelyet mindenképp szerettem volna megosztani Veletek: egy 1-es típusú diabétesszel élő, az új típusú koronavírussal megfertőzött, és abból felépült férfi nyilatkozott tapasztalatairól. Andrew O'Dwyer akkor kapta el a vírust, amikor február végén Olaszországban síelt családjával. Elmondása szerint a legrosszabb a kontrollálhatatlan köhögés volt.

Tovább

COVID-19 és diabétesz

corona.PNG

Mi másról is írhatnánk jelenleg Nektek, mint arról, ami körülvesz bennünket az egész világon, amivel tele vannak a hírek, amiről mindenki beszél az utcán, a metróban, a szomszédban: bizonyára mindenki hallott már a koronavírusról, amely jelenleg a világban - és már nálunk, Magyarországon is - terjed. Az általános és legaktuálisabb információkat megtaláljátok a https://koronavirus.gov.hu/ kormányzati oldalon (és számos egyéb, megbízható, és kevésbé megbízható oldalon - légyszi, jól nézzétek meg mindig, honnan származik egy hír), ezeket mi nem írnánk le még egyszer, hiszen a csapból is ez folyik. Viszont próbáltuk megbízható forrásokból  (WHO, JDRF) összegyűjteni, mit is jelenthet ez az új vírus a cukorbetegekre nézve, nagyobb kockázatot jelent-e, hogyan tudunk felkészülni, mikre kell fokozottan odafigyelnünk ebben az újonnan kialakult, számunkra valószínűleg eddig ismeretlen helyzetben.

Tovább
süti beállítások módosítása