Repülőtéri security

2019. május 18. - szabari.betti

5ae19dc69cd8d5cb048ea963_airport_security.jpg

Inzulinpumpát viselve a mellkasomon, a repülővel való utazás sokkal nagyobb "kaland", mint egyébként. Cukorbetegen egy ilyen út minden esetben több előkészületet igényel. Diabétesz esetén egy pár napos utazáshoz is könnyű megtölteni egy fél bőröndöt a szükséges felszereléssel és pót-dolgokkal. Pótkanülök, póttartályok, pótpumpa, pótpen, póttűk és ujjszúrók, pótinzulin, pótszerelékek, pótelemek, pótvércukormérő, plusz tesztcsíkok, pót szőlőcukor és szénhidrátok. És rajtam egy elektromos készülék tele folyadékkal és egy vezetékkel. Nem éppen egy ideális összeállítás a szigorú reptéri securityhez. Ismét egy ilyen út előtt állva igyekeztem összeszedni a legfontosabb dolgokat, amire ilyenkor figyelni kell, vagy nálunk kell lennie.

Tovább

T1D útikalauz barátoknak, barátnőknek

lover-couple-touching-each-other-hands_9563-4190.jpg

Gratulálunk! Egy izgalmas, vicces, gyönyörű és erős személlyel randizol, aki diabéteszes is. Ha esetleg aggódsz emiatt, nincs rá szükség. Íme néhány tipp, ami segít gondját viselni választottadnak, és minden más, amit nélkülözhetetlen és kötelező tudni a diabétesz menedzsmentről.

Tovább

10 diabéteszeseknek szóló applikáció

best-diabetes-apps_1.jpg

Szerintem minden cukorbeteg életében eljönnek olyan pillanatok - több is -, amikor elege lesz, és úgy érzi, semmi kedve és ereje nincs foglalkozni a méricskéléssel, szénhidrátok számolgatásával, bólusok becsülgetésével. Megunja a folytonos mérleghintát, az egyensúlyozást a magas és alacsony értékek között.  Én sokszor vagyok így ezzel. Ilyenkor mindig próbálok keresni valamilyen új motivációt, ami kicsit felfrissíti és megújítja a cukorbetegséghez való hozzáállásomat. Néhány évvel ezelőtt, az okostelefonok berobbanásával egyidejűleg kezdtem felfedezni a különböző diabétesz kezeléssel kapcsolatos mobil appokat, amelyekből most már számtalan féle-fajta elérhető. 10 dolog sorozatunk soron következő cikkjében cukorbeteg applikációkat hoztunk Nektek! Lássuk!

Tovább