Cukkerberg

Kesudiós-epres álom

2014. december 24. - kiskatka

Cseh Diána Kesudiós-epres álom süteménye a Magyarország Cukormentes Tortája Háziverseny döntőse. Recept alább.

1_57.jpg

A Háziversenyt azért hirdettük meg idén is újra, hogy megtaláljuk a legfinomabb otthon készült tortát, amely fehér liszt és finomított cukor nélkül készül, egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthető, de mindenki számára jó választást jelent alacsony kalória- és szénhidráttartalma miatt. A versenyre érkezett receptekből a zsűri tízet választott ki, amelyet "élőben" kellett prezentálniuk a lelkes hobbicukrászoknak az Academy Golf Budapest golfklubban. A zsűrizésről nézegessetek fotókat ITT.

A Kesudiós-epres álom 16 szeletes, egy szeletre 182 kcal és 9,4 g szénhidrát értékekkel érdemes számolni (MDOSZ dietetikusai által számolt érték). Az értékek függnek a használt konkrét alapanyagoktól, ezért kérünk Titeket, mindig számoljatok utána a saját megsütött süteményetek konkrét számainak.

Kesudiós-epres álom receptje

2_16.jpgHozzávalók:

Tészta:

  • 100 g kesudió
  • 100 g szénhidrát csökkentett keksz
  • 60 g vaj

 Krém

  • 450 g tejföl
  • 2 dl állati tejszín
  • 400 g földieper
  • 5 g áfonya
  • 1 db lime leve és héja
  • 250 g eritrit
  • 20 g zselatin

 

Elkészítés:

Tészta: 
Kesudiót és a kekszet ledaráljuk,hozzáadjuk a vajat.Sütőpapírral bélelt formába tesszük és 180 fokon 15 percig sütjük.

Krém: 
Eper 2/3-át az áfonyával a lime levével és 100 g eritrittel felforraljuk.(díszítéshez 2 kanállal félre teszünk) Maradék epret felkockázzuk.Kihűlés után 350 g tejföllel elkeverem és hozzáadok 15 g zselatint, 50 g őrölt eritritet és a felkockázott eper darabokat. Ez a krém kerül a kesudiós alapra.

Másik krémhez 2 dl tejszínt kemény habbá verem majd hozzáadom a 100 g tejfölt, lime reszelt héját,100 g őrölt eritritet és 5 g zselatint.Ez kerül az epres krémre.

Díszítés: 
Félretett eper szószból csöppentünk a fehér krémre és fogpiszkáló segítségével márványmintákat csinálunk. Lehet friss eperszemeket tenni rá plusz díszítésként.

A Háziverseny díjazottjainak és döntőseinek receptjeit legkönnyebben a jobb oldali sávban található "Háziverseny receptek ITT!" képre kattintva találjátok meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr256967721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása