Cukkerberg

Különdíjas: Ribizlis-zsályás túrótorta

2014. szeptember 19. - kiskatka

A Magyarország Cukormentes Tortája Háziverseny másik különdíjasa Gerő Eszter nyáridéző süteménye, a Ribizlis-zsályás túrótorta. Eszter nyereménye a versenyt támogató Internetpatika.hu ajándékcsomagja volt.

Alább a recept!

2_11.jpg

Ribizlis zsályás túrótorta

A Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny harmadik helyezettje Gerő Eszter Ribizlis zsályás túrótortája. Gratulálunk! Nyereménye a versenyt támogató Internetpatika.hu ajándékcsomagja volt.

1_46.jpg

A zsűri és a különdíjas

A Ribizlis-zsályás túrótorta 12 szeletes, egy szeletre 189,6 kcal és 8,5 g szénhidrát értékekkel érdemes számolni. Az értékek függnek a használt konkrét alapanyagoktól, ezért kérünk Titeket, mindig számoljatok utána a megsütött sütemények konkrét számainak.

Ribizlis-zsályás túrótorta receptje

Piskóta:

Tojásfehérje 55g
Sárgája 40g
Xylit 40g
Mandulaliszt 95g
Vaj 50g

A fehérjét a xylittel habbá verem. Hozzá öntöm a sárgáját, a nem meleg olvasztott vajat és a mandulalisztet. Óvatosan keverem, míg teljesen egynemű nem lesz. Végül szilikon formába öntöm és 190 fokon 8 percig sütöm.

Zsályás ribizli zselé:

Ribizlivelő 166g
Xylit 16g
Almapektin 6,6g

A pektint a xylittel elkeverem és a hideg ribizlivelővel összekeverem, majd folyamatos keverés mellett a az apróra vágott zsálya levelekkel együtt az egészet felforralom. Végül kerek szilikonformákba öntöm és fagyasztóba teszem.

Túrókrém:

Darált túró 143g
Darálatlan túró 43g
Natúr joghurt 28g
Vanília rúd belseje 1db
Citromhéj 1db
Xylit 15g

Sárgája 25g
Xylit: 37g

Cukrozatlan, 33%os tejszínhab 137g
Zselatinmassza 24g

A túrókrém hozzávalóit egy tálban összekeverem. Közbe. A sárgájából és a xylitből habot készítek. A zselatint felmelegítem, hogy folyékony és csomómentes legyen, a tejszínhabot elkészítem. Ha mindennel megvagyok, az összes hozzávalót a túrókrémhez keverem.

Összeállítás.

A túrókrémet 4 egyenlő részre osztom.
Egy tortakarika aljába egy lap piskótát teszek és rétegenként teszek krémet, ribizlit, krémet, piskótát, krémet, ribizlit és végül krémet. Az egészet néhány órára hűtőbe teszem. Ha összeállt, kiszedem a karikából, a torta közepét friss fürtös ribizlivel, a szélét pedig pörkölt stiftelt mandulával díszítem.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukkerberg.blog.hu/api/trackback/id/tr206711327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása