Cukkerberg

Cukorbeteg versenyző a téli olimpián!

2022. február 10. - szabari.betti

41710850_e10ffebf7a8cb52fa76876b7b6b05963_wm.jpg

Az idei téli olimpián egy 17 éves magyar snowboardos lány is részt vesz, aki azon kívül, hogy spottörténelmet ír  - hiszen ő az első magyar hódeszkás az olimpián -, 1-es típusú diabétesszel él 14 éves kora óta. Kozuback Kamilla éveken át kanadaiként versenyzett, 2021 óta indul magyar színekben. Édesapja kanadai, édesanyja magyar, és anyai nagyszüleinek tiszteletére lett belőle kanadai-magyar kettős állampolgár. Kamilla félcsőben kvalifikálta magát a 2022-es pekingi téli olimpiára.

Tovább

Stressz - miért és hogyan csökkentsd?

istock-1268669581.jpg

Mindenki átéli a stresszt élete során. Elveszíthetünk egy állást, az otthonunkat vagy szeretteinket. Váratlanul elveszíthetjük az egészségünket. Bizonyos szituációkban elakadhatunk, vagy nemkívánatos helyzetekbe kerülhetünk. A stresszel való találkozás az életünk része, de vajon mit jelent ez az 1-es típusú diabétesszel élők számára?

Tovább

Mi is az a 2-es típusú cukorbetegség?

maxresdefault_1.jpg

A 2-es típusú cukorbetegség diagnózisa sokkoló lehet sokak számára. Sokan nem jutnak hozzá a szükséges információkhoz annak érdekében, hogy megérthessék, mi történik velük, és ezáltal nem is igazán tudják, hogy mit kell tenniük. Ezt most egy gyors "alapozóval" próbáljuk meg orvosolni a 2-es típusú diabéteszről, és arról, hogy mit is jelent mindez a szervezet számára.

Tovább
süti beállítások módosítása