Cukkerberg

Lábszövődmények

2022. augusztus 18. - szabari.betti

istockphoto-1389486731-170667a.jpg

Megnézted ma már a lábad? Sok mindenen megy keresztül naponta, szó szerint. Cukorbetegként fokozottan kell figyelned rájuk! Még a legkisebb problémák is súlyosbodhatnak, és a jövőben súlyosabb szövődményekhez vezethetnek. Ma a lábszövődmények témakörét járjuk körbe!

Tovább

Menopauza és diabétesz - van összefüggés?

istockphoto-1300343664-170667a.jpg

A menopauza alatti ingadozó hormonok erős hatást gyakorolhatnak a meglévő cukorbetegségre, és jelentős szerepet játszhatnak a 2-es típusú diabétesz diagnosztizálásában az érintett nők körében. A tanulmányok azt sugallják, hogy a progeszteron összefüggésben áll a cukorbetegség kialakulásával, de a kutatók továbbra is igyekeznek megtalálni a választ, mert nehéz elkülöníteni a menopauza hatásait az öregedés és a súlygyarapodás hatásaitól. Aktuális témánk a változó kor és a diabétesz összefüggései nők esetében.

Tovább

Mentális egészség és diabétesz - egy szükséges beszélgetés

paola-chaaya-eakjzxcu0p0-unsplash.jpg

Dr. Cynthia Muñoz, okleveles pszichológus és gyermekgyógyász adjunktus klinikai pszichológiából szerzett PhD fokozatot, és jelenleg gyermekpszichológusként dolgozik a Los Angeles-i Gyermekkórház mentális egészségügyi központjában és a CDM-ben (Center for Endokrinology, Diabetes). Dr. Muñoz kutató, és közösen kidolgozott egy szociális programot 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő tinédzserek számára. Amikor A Beyond Type 1 írói találkoztak Dr. Muñoz-szal, az érzelmi egészségről és a cukorbetegségről beszélgettek. 

Tovább
süti beállítások módosítása