Cukkerberg

Erősebbek vagytok, mint hiszitek!

2020. április 18. - szabari.betti

39551925915_f5153083dc_b.jpg

Mindenkinek, aki cukorbetegséggel él, van olyan napja, amikor legszívesebben ignorálná az egészet, és elkergetné messzire a "diabétesz szörnyet" a fejéből...Különösen olyan napokon, amikor tele vagyunk más problémákkal, és úgy érezzük, mindegy mit csinálunk, sehogy sem jó.

Tovább

A diabétesz megnevettet.

6-reasons-why-laughter-is-the-best-medicine.jpg

Szándékosan egy provokatív címet adtam a bejegyzésnek, amit biztos vagyok benne, hogy sokan szanaszét szednek majd, és olyan kérdéseket fognak feltenni, miszerint "mégis hogy lehet viccet csinálni egy betegségből?", "mégis mi olyan vicces abban, hogy nem működik a hasnyálmirigyünk?", és hasonlók. Vállalom a kockázatot, mert hiszem, hogy erre szükség van. Szükség van a viccekre, hogy megtanuljuk kinevetni a cukorbetegséget és az ezzel kapcsolatos kis démonjainkat. Hiszen amit kinevetünk, attól már nem is félünk annyira. A nevetésre pedig talán még sosem volt ilyen nagy szükségünk, mint napjainkban.

Tovább

Tavaszi fáradtság, a korona idején.

240_f_332638551_6wwwmg1knxhnyqqcvdmdrbhrz5edtljq.jpg

Már született épp elég írás a koronavírusról. A tüneteiről. A védekezéshez szükséges ajánlásokról. A statisztikákról, adatokról, grafikonokról. Az egyes nemzetek fertőzöttségi és halálozási rátáiról. Már tudjuk, hogy kik a fokozottan veszélyeztetettek, kiknek a legfontosabb, hogy most (tényleg) otthon maradjanak. Már megírtuk azt is, hogy a diabétesszel élőknek most mire kell hatványozottan odafigyelni, miből kell feltankolni, hogyan próbálják elkerülni az esetleges megbetegedést. Már az "operatívtörzs", a "covid" és a "karantén" szavakkal kelünk és fekszünk. Mindezekről már van elég cikk, bejegyzés, poszt, amelyek mindenki számára hozzáférhetők, nincs szükség még egyre. Fenekestül megváltozott és felfordult sokak élete, egyik napról a másikra kellett alkalmazkodnunk merőben új helyzetekhez és körülményekhez, és mindezek mellett továbbra is erőt kell sugároznunk, mutatnunk kell kifelé, hogy minden szuper továbbra is. Iszonyatosan kimerítő és megterhelő ez az időszak, azt hiszem mindenki számára, és ez rendben van. Rendben van, ha nincs mindig "good vibes only", mert erre az ember szerintem nem képes. Rendben van, ha néha megijedünk a hírek hallatán, vagy aggódunk a ránk váró jövő miatt. Engem is elkapott ez a tavaszi fáradtság, így csak a saját, személyes gondolataimat szedtem össze egy csokorba.

Tovább
süti beállítások módosítása