Cukkerberg

AB: "Nem sérti az Alaptörvényt az inzulinrendelet."

2013. június 21. - kiskatka

A tavaly áprilisban bevezetett, majd idén májusban enyhített inzulinrendelettel kapcsolatban a Társaság A Szabadságjogokért először az ombudsmanhoz fordult, majd 22 egyéni beadvánnyal is élt az Alkotmánybíróságnál. Az AB most hozott döntést, mely szerint az inzulinrendelet jelenlegi formája nem ütközik Alaptörvénybe, így változtatás nem várható. A TASZ jelenti.

gav.jpg

Tovább

"Magyarország Cukormentes Tortája"!

Augusztusban kiderül, melyik lesz idén "Magyarország Cukormentes Tortája", mert újra itt a Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen meghirdetett versenyünk!

Emlékeztek a tavalyi győztesre, az Almatortára egressel? Egy csomó cukrászdában még most is kapható - a tavalyi Ízek Utcáján, augusztus 20-án óriási sikert aratott! Az ipartestületi cukrászok már nevezték a kreációikat, most már csak egy pár hét és kiderül, melyik sütemény lesz az idei befutó.

MCT02.jpgA tavalyi győztes, az Almatorta egressel

De hogy Ti se maradjatok ki a jóból: újra meghirdetjük a Háziversenyt is hobbiszakácsok és házikukták számára! Süsd meg életed legegészségesebb tortáját finomított cukor és fehér liszt nélkül, a lényeg, hogy minél alacsonyabb legyen a szénhidrát- és kalóriatartalom, viszont ugyanúgy finom és szép is legyen a sütemény! Érdemes nevezni, mert a fődíj egy igazi KitchenAid Artisan profi konyhai gép!!

Tovább

"Cukorbeteg vagyok", japánul, valaki?

A mai nap találata külföldi nyaraláshoz: Android alkalmazás okostelefonra, amely háttérképként írja ki több nyelven, hogy "Cukorbeteg vagyok"!

unnamed.pngHa valaki a kártyás megoldást szeretné inkább, a DiabetesOnline oldalán számos nyelven található meg egy rövid figyelmeztető tájékoztató. Lehet nyomtatni színes lapra, pénztárcába, esetleg kartonra, laminálva vagy anélkül, és pikk-pakk kész a házilag készített életmentő kiskártya:

Tovább
süti beállítások módosítása