Cukkerberg

Ovisztori ovinénitől

2012. október 27. - kiskatka

Végre kaptunk történetet óvónénitől is! Emlékeztek még a "Máté-cukor" történetre? Nos, ugyanaz a sztori, csak épp az óvónéni oldaláról! Marcsi néni írását olvashatjátok a továbbiakban, nagyon köszönöm a levelet és gratulálok a munkájukhoz, igazán példamutató, csak így tovább!

Továbbra is várom a leveleket szülőktől, pedagógusoktól arról, hogyan boldogulnak a cukorbeteg kislurkók az iskolában, oviban, bölcsiben! Hogy legyen párbeszéd!
kata.kiss@egycseppfigyelem.hu

hireapreschoolteacher1.png

a fotót innen csentem

Tovább

A kör, ha kék

Ami nekünk a narancs szín, az a világnak kék, mégpedig egészen pontosan kék kör. A kék kör ugyanis 2006 óta a cukorbetegség egyezményes jele, az ENSZ és a Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) kezdeményezésére. A Diabétesz Világnap közeledtével (november 14) egyre több helyen találkozhatunk vele.

197434_444294375606833_1001931293_n.jpg

A kék az ég és az ENSZ színe. Az ENSZ önmagában szimbolizálja a nemzetek közötti összefogást és az egyenlőséget, valamint a politikai felhangtól mentes fellépést olyan globális egészségügyi probléma ellen, mint a cukorbetegség. A kör pedig az emberiség egyik legősibb szimbóluma, egységet, összefogást, teljességet és kerek, egész életet jelöl.

A Kék Kört - vagy akár csak a kék színt - felhasználva bármilyen oldalon vagy aktivitásban egyszerűen és tömören lehet utalni a cukorbetegségre és felhívni a figyelmet annak terjedésére, a megelőzés lehetőségére. Ahogy eddig már sokan és sokfelé meg is tették, például a következő módokon.

Tovább

Egy Csepp Világnap - JÖN, JÖN!

ECSF_fb event_világnap_20121018.jpgMegint itt az Egy Csepp Világnap a Diabétesz Világnap (november 14.) tiszteletére!! Ez a legnagyobb happening nekünk egész évben - bár idén egy pár programunkkal megmozgattunk egy pár tízezer embert... ;) Írjátok be a naptárba:

EGY CSEPP VILÁGNAP
Ingyenes családi egészségnap
November 18., vasárnap, 10-től 18 óráig
Syma Rendezvényközpont (1146 Budapest  Dózsa György út 1.)

Koncertek sztárvendégekkel (Wolf Kati, Janicsák Veca, Alma együttes, Kolompos együttes, a Csillagszemű táncegyüttes, Kocsis Tibor, az idei X-Faktor sztárjai és sokan mások)! Különféle egészségügyi szűrések, vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérés! Egészségpiac, sorsolások, diabos klubtalálkozó, "Magyarország Cukormentes Tortája"-kóstolás és Diabétesz Séta! És persze az elmaradhatatlan gyerekprogramok (ugrálóvárak, kézműves foglalkozások)!

Eseményinfó itt, részvételedet pedig itt tudod jelezni! Gyere el Te is és töltsük együtt ezt a vasárnapot, ahol minden családtag talál magának való programot. Várunk szeretettel!

süti beállítások módosítása