Cukkerberg

Ritka diabétesz típusok

2022. szeptember 01. - szabari.betti

mykenzie-johnson-5hib8udtm6g-unsplash.jpg

Van néhány diabétesz típus, amelyről nagyon ritkán, vagy talán még sosem hallottunk. Ezekről írtunk most nektek!

Tovább

Érzelmi érvénytelenítés

41707360_3183864_a8c36c2eaf900bdc16e027eb79b8db16_wm.jpg

"Ez egyáltalán nem olyan nagy ügy, csak túlreagálod!"

Tudjátok mi az az érzelmi érvénytelenítés? Pedig szinte biztos, hogy mind átéltük és mind csináltuk is már. Az érzelmi érvénytelenítést nem kell elfogadnod! Teljesen természetes szükséglet az, hogy érzéseinket, megéléseinket, gondolatainkat a többi ember is megértse és elismerje. Mégis kerülhetünk időnként olyan szituációkba, amikor úgy érezzük, környezetünk megpróbálja elbagatellizálni, érvényteleníteni ezeket. Mire érdemes ilyenkor figyelni?

Tovább

CGM

istockphoto-1288968370-612x612.jpg

A mai CGM - folyamatos glükózmonitor - technológia a diabétesz kezelését végre ténylegesen a 21. századba helyezte át. Ez a kis hordható eszköz biztosítja a cukorbetegek számára a napi kezelési döntések meghozatalához szükséges információkat. Nekem az a személyes a véleményem, hogy mind rövid, mind hosszútávú egészségünk és biztonságunk javítása és fenntartása érdekében a szenzor a diabétesz ellátás standard-jét kell / kéne, hogy jelentse, bármilyen életkorú és bármilyen típusú diabétesszel élő személy esetében.

Tovább

Böjt és T1D

thought-catalog-fnztlib52gu-unsplash.jpg

Az 1-es típusú cukorbeteg közösségben az étkezés és az ezzel kapcsolatos szokások nemcsak gyakori beszédtéma, hanem a menedzsment szükséges eleme is. Egy általános étkezési gyakorlat, amelyet ezen a téren fontos vizsgálni, a böjt. A böjt tágabb értelemben valamely szakrális vagy erkölcsi indítóokból eredő önmegtagadás, főként az érzéki élvezetekről való lemondás (absztinencia); szűkebb értelemben a táplálkozás korlátozása, részben az ételek fajtáját és/vagy mennyiségét, részben a táplálkozás idejét illetően.

Tovább
süti beállítások módosítása